Karl Eirik Schjøtt-Pedersen overtar som sjef i Norsk olje og gass

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen får ny toppjobb. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)
Karl Eirik Schjøtt-Pedersen får ny toppjobb. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (55) er ansatt som administrerende direktør i interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Schjøtt-Pedersen har vært finansminister, fiskeriminister og statsråd ved Statsministerens kontor for Arbeiderpartiet. Han var i en årrekke en av tidligere statsminister Jens Stoltenbergs mest betrodde støttespillere.

– Han er rett mann for jobben, sier styreleder Tor Arnesen i Norsk olje og gass i en pressemelding.

– Olje- og gassindustrien er Norges viktigste næring. Å lede organisasjonen for denne næringen er rett og slett en fantastisk utfordring, sier Schjøtt-Pedersen.

– Hvis man har jobbet lenge med politikk som jeg har, så vet man hvor enormt viktig denne næringen er – og fortsetter å være. Det er med mye energi og respekt jeg ser fram til oppgaven, sier den nye direktøren.

Schjøtt-Pedersen er fra Vardø, og var stortingsrepresentant fra 1985-2009. Han har vært statsråd i Fiskeridepartementet og Finansdepartementet. Fra 2006-2009 var han statssekretær og fra 2009-2013 statsråd ved Statsministerens kontor. Han har erfaring fra en rekke komiteer på Stortinget, og har blant annet ledet finanskomiteen.

Schjøtt-Pedersen etterfølger Gro Brækken som har vært administrerende direktør i Norsk olje og gass fra 2010, men har fratrådt stillingen på grunn av uenighet med styret.