Norwegian gikk rett til værs på børsen

Norwegian-sjef Bjørn Kjos kunne glede seg over kursoppgang på Oslo Børs onsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Norwegian-sjef Bjørn Kjos kunne glede seg over kursoppgang på Oslo Børs onsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian-aksjen ble en av dagens store vinnere på Oslo Børs onsdag. Hovedindeksen endte på 608,66 poeng, en oppgang på 0,86 prosent onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian-aksjen var den fjerde mest omsatte på hovedindeksen med en kursoppgang på 6,8 prosent. Oppturen kommer etter at den elleve dager lange flygerstreiken i selskapet ble avsluttet tirsdag kveld, og aksjekursen lå allerede onsdag morgen høyere enn den gjorde da streiken startet.

Helt øverst på omsetningstoppen lå Statoil med en nedgang på 0,8 prosent. Flere andre selskaper i oljesektoren opplevde også fall. DNO stupte hele 6,25 prosent, Seadrill falt 1,39 prosent og Subsea 7 falt 0,77 prosent.

Av de andre mest omsatte aksjene finner vi Norsk Hydro (+1,52), Telenor (+1,72), Yara (+2,56), DNB (+0,71) og Marine Harvest (+3,10).

Av andre aksjer er det verdt å merke seg at Opera Software steg med hele 8,77 prosent. Det skjer etter at meglerhuset ABG Sundal Collier har oppgradert aksjen fra en nøytral anbefaling til kjøpsanbefaling, skriver Hegnar Online.

De toneangivende børsene i Europa steg også onsdag: FTSE 100-indeksen i London (+0,4), DAX 30-indeksen i Frankfurt (+2,7) og CAC 40-indeksen i Paris (+2,4).

Et fat nordsjøolje av Brent-kvalitet blir omsatt for 56,77 dollar fatet, mens amerikansk lettolje går for 48,54 dollar fatet.