NorgesGruppen vurderer kortgebyr

NorgesGruppen vurderer nytt gebyr, men har foreløpig ikke tatt stilling til om eller når det skal tre i kraft. Foto: NorgesGruppen
NorgesGruppen vurderer nytt gebyr, men har foreløpig ikke tatt stilling til om eller når det skal tre i kraft. Foto: NorgesGruppen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du betaler med kredittkort, mobil, bankkort uten pin-kode eller bare tar ut penger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du handlet i en av NorgesGruppens butikker i det siste og sett litt ekstra på kvitteringen har du kanskje merket deg at det står «gebyr kortbetaling» etter totalsummen.

Dette er et gebyr NorgesGruppen vurderer å innføre, skriver bonusfeber.no.

NorgesGruppen er den største aktøren innenfor dagligvarehandelen i Norge og eier flere av de store kjedene som Meny, Joker, Kiwi, Ultra og Spar. De eier også Deli de Luca, Mix og Dolly Dimples.

Årsaken til dette gebyret er kostnader NorgesGruppen har når kunder betaler med kredittkort, bankkort uten pin-kode eller bare tar ut penger.

Bonusfeber har fått tak i et internt notat om gebyret, som er sendt ut til butikkene.

«Hele varehandelen står i dag overfor en spesielt stor utfordring med tanke på kostnader. Stadig flere kunder betaler varer med kredittkort i butikkene våre. Samtidig utsteder bankene i disse dager kontaktløse kort til sine kunder (betaling uten bruk av PIN). Totalt medfører dette vesentlig høyere brukerstedsgebyrer for butikkene. Det har lenge vært stor usikkerhet rundt hvem som tar regningen for de nye, digitale betalingsløsningene i varehandelen», heter det i notatet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

NorgesGruppen skriver i en pressemelding at det ikke er besluttet å innføre gebyret, og at det heller ikke er tatt noen beslutning på når det vil tre i kraft. Gebyret vil ikke gjelde for betaling med vanlig debetkort.

Når en kunde betaler med kredittkort, kommer det en omkostning på nær en prosent av totalsummen.

Kommunikasjonsrådgiver i NorgesGruppen, Ingrid Solberg Gundersen, sier til Aftenposten at konsernet i dag har omkostninger på rundt 200 millioner kroner som følge av at flere kunder betaler med kredittkort eller kontaktløs betaling.

En aktør som allerede opererer med dette gebyret er flyselskapet Norwegian. Dersom du betaler med debetkort eller Bank Norwegian-kort, slipper du gebyr. For MasterCard eller andre kredittkort er gebyret 1,99 prosent.