Aaser: – Synd om vi ikke blir trodd

Artikkelen fortsetter under annonsen

Styreleder Svein Aaser i Telenor sier han synes det er «veldig synd» dersom medlemmer av kontrollkomiteen ikke tror han og Telenor-sjefen har forklart seg oppriktig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en pause i onsdagens høring om hva Telenor visste om påstått korrupsjon i VimpelCom, sa Martin Kolberg (Ap) at han tviler på om Aaser og Jon Fredrik Baksaas la alle kortene på bordet.

– Jeg har vanskelig for å forstå at de tre Telenor-oppnevnte styremedlemmene i VimpelCom-styret, inklusiv konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, ikke har hatt informasjon om overføringen av mange hundre millioner kroner til en konto på Gibraltar, sa Kolberg, som leder Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Også nestleder Abid Raja (V) hadde vanskelig for å tro at Telenors representanter i VimpelCom-styret ikke visste.

– Hvis det stemmer at de finner det vanskelig å tro oss, er det veldig synd. Jeg oppfatter at både Baksaas og jeg tok imot alle spørsmål og svarte med den kunnskapen vi har, sa styreleder Aaser på en pressekonferanse etter høringen.

– Jeg kom inn som styreleder i Telenor i 2012, og det er begrenset hva jeg har av detaljer tilbake til 2006 og 2007. Men hadde jeg hatt dem, så skulle komiteen fått dem, sa Aaser.

Les også: Baksaas kalles inn til høring på Stortinget

ABC Nyheter er en del av ABC Startsiden som hovedsaklig er eid av Telenor.