Oslo kommune ut med 85 millioner etter konkurs

Styret i Oslo Vei slo det kommunalt eide selskapet konkurs i 2012. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Styret i Oslo Vei slo det kommunalt eide selskapet konkurs i 2012. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo kommune betaler 85 millioner kroner til konkursboet i Oslo Vei. Dermed er partene kommet til enighet, og saken trekkes fra rettssystemet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig frafaller Oslo kommune alle fordringer i boet, opplyser kommunen i en pressemelding onsdag.

– Jeg er glad for at vi nå kan sette punktum i en sak som har vært vanskelig for alle involverte parter, sier Anne Siri Koksrud Bekkelund (V), konstituert byråd for kultur og næring.

Som en del av forliket blir Huken pukkverk på Grorud avviklet innen utgangen av 2018. Opprinnelig skulle anlegget vært nedlagt ved utgangen av 2014.

Oslo Vei ble opprettet i 2001, som en fortsettelse av Oslo veivesen. Styret i selskapet begjærte det konkurs i desember 2012, og nærmere 300 ansatte mistet jobben.

I desember i fjor slo en granskingsrapport fra konkursboet fast at Oslo kommune som eneeier i Oslo Vei brøt sine egne prinsipper for god eierstyring, blandet sammen flere roller og grep direkte inn i forvaltningen. Ifølge granskingen drev kommunen selskapet til konkurs og påførte kreditorene et tap på 500 millioner kroner. Konkursboet stevnet kommunene inn for Oslo tingrett for å kreve erstatning, men denne saken er nå altså trukket.