4G-rush bidro til ny Telenor-rekord

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)
Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Telenor fikk sitt beste driftsresultat (EBITDA) noensinne med 10,3 milliarder kroner i tredje kvartal i år. Det nye høyhastighetsnettet 4G i Norge får hovedæren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta om Telenors kvartalsresultat:

Nøkkeltall fra Telenors resultatregnskap for tredje kvartal 2014. Tall fra tredje kvartal 2013 i parentes.

* Driftsinntekter: 27.685 millioner kroner (25.953 millioner kroner)

* Driftsresultat: 6.273 millioner kroner (6.005 millioner kroner)

* Resultat før skatt: 5.406 millioner kroner (6.351 millioner kroner)

– Vår omfattende utbygging av 4G-nett i Norge kombinert med økt antall 4G-telefoner driver kundenes appetitt for data og resulterte i robust omsetningsvekst i kvartalet, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

Han la onsdag fram et kvartalsresultat som viser sterk drift og vekst i Telenor-gruppen, drevet blant annet av sterk etterspørsel etter høyhastighetsdata på telefoner og nettbrett. Nesten 40 prosent av abonnentene til Telenor mobil har telefoner med 4G-kapasitet per tredje kvartal. Baksaas regner med at andelen 4G-telefoner vil overstige andelen 3G-telefoner innen utgangen av året.

– Vi har et veldig sterkt kvartal i Norge, og veksten er først og fermest drevet av mobildata, sa Baksaas under resultatpresentasjonen

Han karakteriserte økningen i mobildatabruk i Norge som eksplosiv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rekordhøy omsetning

Telenor-konsernet rapporterte om driftsinntekter på 27,7 milliarder kroner, opp 3,5 prosent fra samme kvartal i fjor (26 milliarder kroner), og et rekordhøyt driftsresultat før skatt og avskrivninger (EBITDA).

– Med et brutto driftsresultat på 10,3 milliarder kroner slår vi nok en rekord. Vi har aldri hatt tosifret resultat i denne kategorien tidligere, sa Baksaas.

Det justerte driftsresultatet på 6,4 milliarder kroner var opp drøyt 100 millioner kroner fra tredje kvartal i fjor, tilsvarende 1,6 prosent. Resultat etter skatt er kraftig redusert fra 3,8 milliarder kroner i tredje kvartal i fjor til 2,6 milliarder kroner i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi leverer det beste kvartalet noensinne målt i EBITDA og operasjonell kontantstrøm. Vi fikk 3,4 millioner nye mobilabonnementer i perioden, drevet av solid kundevekst i India, Bangladesh, Malaysia og i vårt nyeste marked Myanmar, sier Baksaas.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Suksess i Myanmar

Siden lanseringen i den første myanmarske byen for en måned siden, har Telenor nå nesten to millioner abonnenter fordelt på de tre viktigste byene. Etter bare fire dager i Mandalay, hadde nesten 300.000 brukere tegnet abonnement med Telenor Myanmar.

– Den veksten Telenor har sett i Myanmar viser bare at det er en enormt oppdemmet behov for mobiltjenester i dette landet, sa Baksaas.

I de mest travle tidene har bruken vært så omfattende at Telenor har opplevd kapasitetsproblemer.

– Vi fortsetter våre anstrengelser for å drive lønnsom vekst fra økt internettbruk. Av vår totale kundemasse på nærmere 180 millioner abonnenter, er omtrent 29 prosent aktive internettbrukere. For å utnytte dette vekstpotensialet vil vi fortsette å tilby rimelige og relevante tjenester, for dermed å stimulere til økt etterspørsel og drive lønnsom vekst i dataforbruk, sier Baksaas.

ABC Nyheter og ABC Startsiden er eid av Telenor