Microsoft-sjef i hardt vær etter kvinne-uttalelser

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mente kvinner heller burde stole på karma i stedet for å be om høyere lønn. Legger seg langflat etter massiv kritikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var under en konferanse for kvinner i datateknologien i Phoenix at Microsoft-sjef Satya Nadella torsdag ble spurt om han hadde råd til kvinner som ikke følte seg komfortable med å be om en lønnsforhøyelse eller forfremmelse.

– Stol på karma

– Det handler ikke om å be om lønnsforhøyelse, men om å stole på og ha tro på at systemet vil anerkjenne deg og gi deg riktig lønn. Og det tror jeg kan være en av «superkreftene» som kvinner som ikke ber om høyere lønn har. Fordi det er «god karma», svarte Microsoft-sjefen.

Se hele svaret i videoen øverst.

Svaret skapte reaksjoner i salen og Maria Klawe, som intervjuet Nadella og e i Microsoft-styret sa at dette var en av tingene hun var uenig med Microsoft-sjefen i.

Reaksjonene har også skapt sterke reaksjoner i USA. Microsoft har tidligere fått mye kritikk for sin skjeve kjønnsfordeling og ifølge Forbes har undersøkelser vist at kvinner i Microsoft tjener mindre enn menn i lignende stillinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

La seg flat

Microsoft–sjefen måtte raskt beklage sine uttalelser og sendte samme kveld ut en epost til samtlige microsoftansatte der han beklagde uttalelsene.

– Jeg svarte helt feil på spørsmålet. Det er uten tvil. Jeg støtter fullt ut programmer for å få flere kvinner inn i Microsoft og i industrien og fjerne lønnsforskjellene. Jeg mener at kvinner og menn skal ha lik lønn for likt arbeid. Når det gjelder karriereråd om lønnsforhøyelser: Maria har rett. Synes du at du har fortjent høyere lønn, be om det.

Microsoft presenterte nylig tall som viser at 29 prosent av firmaets ansatte er kvinner, som riktignok er en økning fra 24 prosent i fjor. Når det gjelder kvinner i lederroller i firmaet er tallene 17.1 prosent.