Aker Solutions kutter 175 stillinger

Aker Solutions kontorer. Foto: NTB scanpix
Aker Solutions kontorer. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En utsettelse av Zidane-prosjektet gjør at Aker Solutions kutter 175 stillinger i Stavanger. Til sammen har selskapet redusert bemanningen med 575 personer siden sommeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De ansatte ble informert om avgjørelsen under et allmøte mandag, skriver Stavanger Aftenblad.

– Jeg kan bekrefte at det i dag har vært avholdt informasjonsmøter med de ansatte i Stavanger som jobber innenfor forretningsområdet for vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner (MMO) i Norge. Temaet var bemanningsutfordringer som følge av den markerte nedgangen i aktivitetsnivået i MMO-markedet på norsk sokkel, forteller kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani i Aker Solutions.

Aker Solutions oppgir utsettelse av Zidane-prosjekt i Norskehavet som årsak. I forrige uke ble det kjent at RWE Dea og de andre partnerne ønsker å regne mer på kostnadene før de eventuelt går videre med utbygging av gassfeltet.

De 575 medarbeiderne som siden sommeren har mistet jobben i Aker Solutions, har fått tilbud om overføring til bemanningsselskapet Aker Advantage.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også oljeserviceselskapet Beerenberg kutter. Selskapet, som har hovedkontor i Bergen, kvitter seg med 150 ansatte, skriver økonominettstedet Vest24.

– Vi har fulgt situasjonen nøye over tid. Nedskjæringen skjer som følge av den generelle nedgangen i olje og gassmarkedet. På bakgrunn av det, ser oss nødt til å redusere med cirka 150 årsverk, sier kommunikasjonssjef Ole Klemsdal.