(Arkivfoto: NTB scanpix)

(Arkivfoto: NTB scanpix)

Fikk ikke rettens medhold i Røkke-søksmål

Den tidligere samboeren til Kjell Inge Røkkes ekskone krevde ti prosent av Røkkes aksjeformue, men nå har Asker og Bærum tingrett avvist kravet.

Den tidligere kunsthandleren Per Orveland (63) mener å ha rett til pengene fordi han mener Røkke flere ganger ga ham et slikt muntlig gaveløfte mens Orveland var samboer med Røkkes ekskone Kari Monsen Røkke.

Men Asker og Bærum tingrett ga Kjell Inge Røkke fullt medhold, skriver VG.

– Jeg er veldig skuffet over dommen. Jeg har en måned på meg til å vurdere om jeg skal anke dommen til lagmannsretten, sier Orveland til avisen.

Røkkes advokat John Christian Elden skriver i en epost til avisen at han er fornøyd med utfallet av saken.

– Vår oppfatning er at Orveland her misbruker rettssystemet samt forsøker å utøve press mot Røkke for å betale et uholdbart krav ved å bruke mediene, skriver Elden.

Retten reduserte imidlertid Eldens salærkrav fra 114.000 kroner til 60.000 kroner.

Elden hevdet i retten at Røkke mente saken var gitt opp ettersom Overland i fjor trakk sitt opprinnelige søksmål. Orveland hevdet på sin side at han trakk saken i 2012 fordi han hadde fått forståelsen av at Røkke ønsket å gjøre opp utenfor rettssystemet.

Hadde Orveland fått medhold i sitt krav, kunne han fått minst 1,7 milliarder kroner fra Røkke, skriver avisen.

Det hører med til historien at 63-åringen tidligere har fått 4 millioner kroner fra Kjell Inge Røkke, noe Røkke har omtalt som økonomisk støtte og Orveland som nedbetaling.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden