Test: Sony NEX-7Det beste speilløse kameraet til Sony

Sony NEX-7 er helt klart det beste speilløse kameraet til Sony, men noen ting trekker likevel ned helhetsinntrykket.
Sony NEX-7 er helt klart det beste speilløse kameraet til Sony, men noen ting trekker likevel ned helhetsinntrykket.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne lekkerbiskenen gir en kvalitetsfølse som overgår flere dyrere kameraer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er mange som har ventet på Sony NEX-7, og de har ventet lenge. Kameraet skulle løse alle problemer med tidligere modeller, og bli den store toppmodellen blant de speilløse kameramodellene uten fullformatsbrikke.

Nå som kameraet endelig har kommet til butikkene, og vi har fått testet det, blir det klarere at Sony godt på vei har lykkes med denne visjonen. Sony NEX-7 er helt klart det beste speilløse kameraet til Sony, men det er enkelte ting ved kameraet som burde ha vært bedre.

Oser av kvalitet

Men la oss ta det beste først. Kameraets byggekvalitet er superb, og gir en kvalitetsfølse som langt overgår flere dyrere modeller. Det samme gjelder kitobjektivet, som rent spesifikasjonsmessig ikke skiller seg ut, men har en byggekvalitet som overgår det meste andre vi har prøvd. Det er bygget i metall, har en autofokusmotor som lar seg manuelt overstyre og bajonettfatning i metall.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se også: Tornadoen fanget på kamera

Alle disse aspektene trekker opp helhetsinntrykket, og vi føler at vi holder noe eksklusivt når vi holder NEX-7 i hendene. Det har i tillegg fått et solid grep, som gjør kameraet litt større, men vesentlig bedre å holde enn de tidligere modellene.

Når det i tillegg har kanskje klassens beste elektronisk søker, vippbar skjerm og hus i metall, er det klart at kameraets noe høye pris er ganske rettferdig.

Les også: Et lekkert kamera

Blitz i risikosone

Men dessverre er det enkelte ting som trekker inntrykket litt ned. Vi blir ikke kloke på den innebygde blitsen, som vi frykter vil bli ødelagt om man ikke er litt forsiktig. Det er positivt at Sony har konstruert den slik at den kastes opp og frem, slik at den får litt høyde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er imidlertid en ganske skjør konstruksjon, og selv om det er svikt både fremover og bakover skal det ikke mye til å få et slag mot de tynne metallskivene, som kan risikere at blitsen blir skjev og ikke vil lukke seg igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi hadde også forventet at et kamera i denne prisklassen hadde trådløs blitsstyring slik som modellene fra Nikon og Canon har, og skal man kunne konkurrere med disse bør dette være på plass, synes vi.

Se også: Opererte inn kamera i hodet

Noen småproblemer

Det kanskje største problemet med NEX-7 er småting som vi mener kunne ha vært mer gjennomtenkte. Det er veldig praktisk at man kan programmere knappene til forskjellige funksjoner, men i praksis blir dette mer en nødløsning for et heller dårlig menysystem.

Vi mener at NEX-7 godt kunne ha implementert A77s menysystem, som er basert i kategorier og som fremstår som mer ryddig over oversiktig.

Sony NEX-3. Lite kamerahus, stort objektiv.Sony NEX-3. Lite kamerahus, stort objektiv.

Et imponerende stykke kamera

Men om man ser bort i fra disse småtingene, har Sony laget et ganske imponerede stykke kamera. Det har en bildebrikke med en oppløsning som de færreste slår, og selv om vi kanskje hadde ønsket et lavere oppløsning er vi likevel imponerte over hva Sony klarer å få ut av bildebrikken til NEX-7. Det er også ganske tydelig at de har gjort en bedre jobb på dette kameraet enn på A77, som takler den høye oppløsningen vesentlig dårligere. Alt i alt er det veldig få kameraer som kan skryte på seg spesifikasjonene til NEX-7. Vi ser spent frem til neste generasjon NEX og håper at Sony har laget et bedre menysystem og kanksje valgt en litt lavere oppløsning på bildebrikken.

Les også: Test av iPad 2

Passer for:

  • Entusiastbrukere som krever mer av kameraet sitt enn vanlige brukere
  • Brukere som er på jakt etter et kamera med innebygd elektronisk søker
  • Brukere som vil ha et systemkamera med APS-C sensor

Passer ikke for:

  • Brukere som er opptatt av sportsfotografering
  • Brukere som mangler erfaring med et mer avansert kamera
  • Brukere som trenger et kamera med god batterikapasitet

Les hele testen av Sony NEX-7 på Akam.no

Les også:

SNIKTITT: Sony NEX-5n

Facebook gjør bildene fire ganger større

Legger seg flat etter bildetyveri

Styrker og svakheter