Jens: – Klimaforliket står ved lag

Det som er viktig for meg er at vi lykkes med en god klimapolitikk samtidig som vi legger til rette for industrien, sier Stoltenberg.  Foto: Scanpix
Det som er viktig for meg er at vi lykkes med en god klimapolitikk samtidig som vi legger til rette for industrien, sier Stoltenberg. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ingen grunn til å tvile på at regjeringen vil holde sin del av klimaavtalen med opposisjonspartiene på Stortinget, ifølge statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Klimaforliket står ved lag, og jeg holder fast ved målsettingene og forpliktelsene i det. Det er selvsagt riktig av oss å følge opp et forlik som er så bredt forankret i Stortinget, sier Stoltenberg til NTB.

Alle partiene på Stortinget, bortsett fra Fremskrittspartiet, er parter i klimaforliket, som blant annet konkretiserer hvor store kutt Norge må foreta og hvor stor del av dem som skal tas nasjonalt.

Stoltenberg svarer imidlertid verken ja eller nei på spørsmål om han er uenig med LO-leder Roar Flåthen i at man må forlate klimaforlikets bestemmelser om hvor store kutt som skal gjøres nasjonalt. LO-lederen er bekymret for at store kuttambisjoner hjemme vil føre til industridød, tapte arbeidsplasser og færre nyetableringer.

Som eneste avis meldte imidlertid ABC Nyheter 11. mai at Stoltenberg selv var uklar om det norske målet i Stortinget.

Les: Sprer usikkerhet om klimamål.

– Jeg er ikke overrasket over at Roar Flåthen gjentar det som har vært LOs standpunkt hele veien og som han har sagt ved flere anledninger. Det som er viktig for meg er at vi lykkes med en god klimapolitikk samtidig som vi legger til rette for industrien, sier Stoltenberg.

Les flere nyheter her