KrF og Venstre spisser krav i budsjettinnspurten

Mens KrF og Venstre hamret videre på miljø og sosial profil, vektla Høyre og Frp justis, samferdsel og helse da de fire partiene forhandlet om neste års budsjett sent onsdag kveld.

Hele saken »

Rapport skroter ikke NRKs lisensmodell

NRKs lisensmodell har sine fortrinn, kommer det frem i en analyse regjeringen har bestilt. Samtidig er det fordeler ved både en husholdningsavgift og en øremerket skattemodell.

Hele saken » 18

Budsjettforhandlingene har fått en plan

Tonen ble beskrevet som god, men avstanden stor, etter at de parlamentariske lederne fra Høyre, Frp, Venstre og KrF snakket seg gjennom budsjettutfordringene onsdag ettermiddag.

Hele saken » 4

– Tåpelig debatt, sa Solberg i spørretimen

En tåpelig debatt, sa statsminister Erna Solberg (H) på et spørsmål om skattepolitikken i Stortingets spørretime onsdag.

Hele saken » 51

Milliardbot til banker for valutamanipulasjon

Fem internasjonale storbanker er ilagt bøter på drøyt 23 milliarder kroner i et forlik etter påstander om prisfiksing i det internasjonale valutamarkedet.

Hele saken »

Ap vil øke skatten på formue og eiendom

Arbeiderpartiet vil i sitt forslag til statsbudsjett for 2015 øke eiendoms- og formuesskatten, men rører ikke arveavgiften.

Hele saken » 66

KrF tror regjeringen skjønner krav om fortgang

Regjeringen har oppfattet beskjeden om at fremgangen i budsjettforhandlingene hittil har vært for dårlig, tror KrF-leder Knut Arild Hareide.

Hele saken » 2

Solberg: Ikke uventet at budsjettsamtaler flyttes opp

Det er fortsatt god tid til forhandlinger før Stortinget skal behandle statsbudsjettet for 2015, understreker statsminister Erna Solberg (H).

Hele saken » 3

Budsjettforhandlingene drar seg til

Krisestemning og mangel på fremdrift førte til at budsjettforhandlingene på Stortinget ble løftet fra finanspolitikerne til de parlamentariske lederne tirsdag.

Hele saken »

Regjeringen beskyldes for talltriks i forhandlinger

Regjeringen teller pengene to ganger når de summerer tilbudet i budsjettforhandlingene, hevder KrF og Venstre. Forhandlingene er i en kritisk fase.

Hele saken » 41

Fastlåst mellom Venstre og Frp

Budsjettforhandlingene mellom regjeringen og støttepartiene ført til spesielt steile fronter mellom Frp og Venstre, opplyser kilder til VG. Forhandlingene fortsetter klokka 10.30.

Hele saken » 38

Brudd i budsjettforhandlingene i løpet av et døgn

Budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene og støttepartiene kommer trolig til å bli løftet opp til parlamentarisk leder-nivå i løpet av et døgn, ifølge Dagens Næringsliv.

Hele saken » 15

Spanske sjøfolk på norske skip får ikke pensjon

De jobbet i mange år på norske skip, betalte skatt til Norge - men ikke pensjonsavgift. Dermed får de ikke pensjon verken fra Norge eller Spania. Finansdepartementet sier nå endelig nei til en løsning.

Hele saken » 59

150 millioner til prosjekter i nord neste år

Regjeringen håper tilskuddsordningen Arktis 2030 som de lanserte mandag, skal bidra til å skape større vekst i nordområdene.

Hele saken » 6

KrF styrket i motstanden mot å kutte i barnetillegget

Budsjettforhandlingene på Stortinget har styrket KrFs motstand mot å kutte i barnetillegget til uføre.

Hele saken » 59