ABCNyheter
ABCNyheter AS Kirkegata 17 Oslo 0153
22 80 85 80 tips@abcnyheter.no
true penger bolig og interiør,boligbygging,Fabian Stang,Økonomi,nyheter
Tor Strand Tor Strand er redaktør i ABC Nyheter. 90548980 tor@abcnyheter.no
Vil bygge igjen eplehagene Vil ikke bryte markagrensen. http://www.abcnyheter.no/files/imagecache/normal/2012-13/stang1_scanpix680.jpg
http://www.abcnyheter.no/files/imagecache/normal/2012-13/stang1_scanpix680.jpg

680 363

Fabian Stang vil fortette villaområdene (foto: Scanpix).

Vil bygge igjen eplehagene

Vil ikke bryte markagrensen.

Oslos ordfører, Fabian Stang (H), vil tette igjen hovedstadens villastrøk og eplehager for fullt, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi har sagt at markagrensen er hellig. Og med den veksten som er, så kan man ikke gjøre annet enn å fortette og omregulere. Det blir ingen forskjell på øst og vest. Det går ikke. Vi må se byen under ett, sier Stang til DN.

Mens nabokommunen Bærum har innført større krav til tomtestørrelse ved boligutbygging, går Oslo motsatt vei.

Tenker på ungdommen

Ifølge Oslo-ordfører Fabian Stang derimot er det helt uaktuelt å kopiere nabokommunen.

– Vi vil stå for vår politikk om videre fortetning i en del villaområder der det går bane og trikk, fortsetter Stang.

Det er hensynet til ungdommen som er viktig for Høyre-politikeren.

– Hvis vi ikke aksepterer en fortetning, ekskluderer vi kommende generasjoner. Jeg har et ansvar for at unge mennesker kan skaffe seg bolig, sier Stang.

Nabobråk

DN har de siste to ukene skrevet flere artikler om nabostøy etter eiendomskjempen Aker Utviklings utbygging i Oslos eplehager og villastrøk.

I et av Norges rikeste nabolag, Skøyen, har beboerne med investor Trym Skeie i spissen satt i gang et opprør.

Vil tette Oslo vest

Høyre-politikeren er selv oppvokst på en ti mål stor tomt på Skøyen og forstår godt fortvilelsen til naboer som får utbyggere i nabohagen.

– Jeg er den første til å forstå at det er ganske voldsomt når nabovillaene bygges ut med blokker. Men det er utrolig hva folk venner seg til. Vi ser at en del av villaeieren som er skeptiske selv ender opp i leilighet og trives veldig godt. Jeg bor i blokk selv og er kjempefornøyd med det med all den jobbingen jeg gjør. Jeg har tre blomsterkasser, og det er mer enn nok, sier han til Dagens Næringsliv.

Les også:

Her vil boligprisene øke mest de neste årene

Bedragerisiktet 27-åring skylder nær 55 millioner kroner

Her er aksjen som kan stige 190%

Tilskuddsjungelen

Lesernes kommentarer

2012-03-30T10:18:34

Rino Silden Rino Silden

30. mars 2012 - 10:18

Men dette vil vel føre til at

Men dette vil vel føre til at villaeiendommene faller i pris og at villaeierne får kompensasjon for tap av verdi?
2012-03-30T10:55:56

Erik aamot Erik Aamot

30. mars 2012 - 10:55

Høyre det nye SV ?

Hvor lenge kan fantasifostret markagrensen holde ?? Nå får man det verste av begge verdener. Først bygger man igjen villahavene, når denne grensen er nådd faller markagrensen.
2012-03-30T11:16:11

Terje Johannessen Terje Johannessen

30. mars 2012 - 11:16

Grønne lunger og slikt er det

Grønne lunger og slikt er det nok ikke lenger snakk om. Utbyggingskåte politikere og utbyggere ser det ikke som sin oppgave å skaffe innbyggerne frisk luft, og lekeplass til barna. Når de endelig har fårr bygget ut det som utbygges kan kommer klagene på støy, og trafikkreguleringstiltak kommer på løpende bånd. Dieselbilfrie dager, bomstasjoner osv. Man må vel til slutt ha nøkkel for å komme inn i Oslo??
Det er viktig å huske på at man ikke bare skal bo. Man skal LEVE der man bor også. Er det ikke mer å bygge på, så er det ikke mer å bygge på. Da må folk finne andre steder å bosette seg. Og det er mange steder rundt Oslo det er plass nok.
2012-03-30T16:01:39

Knut Didrik Hanssen Knut Didrik Hanssen

30. mars 2012 - 16:01

Enig med Terje Johannessen

Har nettopp gjennomgått en rapport om klimaendringene over storbyene. Den er faktisk reell, og medisinen som må til er flere grønne lunger hvis mennesker skal kunne berge helsa og oppvekstvilkårene for barna. New York er så oppvarmet at den skaper sitt eget klima og det kan være ekstremt. Det samme gjelder over storbyene på kontinentene. Uansett naturen revansjerer seg på oss - og vinner hver gang. Ellers har klodens klima mer med solaktiviteten å gjøre.
2012-03-30T20:18:42

Arvid lenes Arvid Lenes

30. mars 2012 - 20:18

trist & tragisk situasjon

Eg er sterkt i mot å fortette byene våre - vi bør heller føre en så bra distriktspolitikk at folk fordeler seg bedre og flytter ut i distrikta og mindre byer , det er lett ved å lovregulere våre økonomiske nivå i forhold til resten av verden så arbeidskrafta vår blir lønnsom og ikkje nær dobbeltpriset som nå , vi må også som vi har god råd til totalfornye samferdselen vår - det er nå det er billig å bygge baner og veier ...