Scandic hotels overtar Grand Hotel i Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen

Scandic Hotels har inngått avtale med eiendomsselskapene Pandox og Eiendomsspar om å overta driften av fem hoteller i Norge, deriblant Grand Hotel, samt to i Sverige og ett i Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grand Hotel blir i løpet av 2017 et signaturhotell i Scandics regi, heter det i en pressemelding fra Scandic Hotels.

I tillegg til Grand Hotel, vil Scandic ta over driften av Lillehammer Hotel, Meetingpoint Hafjell, Thon Hotel Fagernes og Thon Hotel Sørlandet i Norge.

Grand Hotel, med røtter tilbake til sent på 1800-tallet, har de siste 18 månedene gjennomgått en omfattende renovering, og blir Scandics sjette signaturhotell i Norden. I en pressemelding opplyses det at Grand Hotel får beholde sin egenart.

Les også: Hotell-bibelen er i ferd med å sjekke ut

– Mye kjærlighet

Eiendomsspar eier halvparten av Pandox, som overtok driften av Grand Hotel i 2015.

– Hotellet krever mye kjærlighet, og det er av stor betydning hvordan det drives. Etter å ha sett hva Scandic har fått til med blant annet Haymarket i Stockholm, er jeg helt trygg på at Grand Hotel kommer til å forbli den institusjonen det er, sier administrerende direktør i Eiendomsspar, Christian Ringnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Overtakelsen av hotellene i Norge forutsetter godkjennelse fra norske konkurransemyndigheter. Det er planlagt at Scandic Hotels overtar driften i etapper i løpet av andre kvartal 2017.

Les også: Stadig flere hotell tilbyr luksus for firbente

Foruten hotellene i Norge overtar Scandic også Best Western Plus Hotel Prince Philip og The Hub Hotel i Stockholm, samt First Hotel Copenhagen i København.

Edvard Munch

Grand Hotel åpnet for første gang dørene i 1874, og har i over 140 år ønsket nordmenn, internasjonale gjester, verdensledere, kjendiser og fredsprisvinnere.

I 1890-årene var Grand Café på hjørnet et viktig møtested for kunstnere og intellektuelle. Forfatteren Henrik Ibsen var blant gjestene som ofte la inn et besøk på Grand Hotel i løpet av dagen i sin tid. Også Edvard Munch var stamgjest på Grand Café. Han betalte mat og drikke verdt 30 kroner i bytte mot et maleri, skriver hotellet på sine nettsider.

Les også: Sparer mest penger ved å booke hotell på søndag