Politikere krever svar om DNB

Nå stilles det nye spørsmål om DNB.
Nå stilles det nye spørsmål om DNB. Foto: Ints Kalnins / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stadig nye opplysninger knyttet til DNBs virksomhet i Luxembourg får finanspolitikere fra SV, Ap, Sp og KrF til å kreve «tydelige svar».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det danner seg et visst forklaringsbehov for allmennheten i lys av dette, og det imøteser jeg, sier finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF) til Aftenposten.

– Nå forventer vi selvfølgelig at eier får full klarhet i hva som har skjedd, sier finanspolitisk talsperson Marianne Marthinsen i Arbeiderpartiet.

– Det virker som om DNB fikk med seg alvoret i saken i mye større grad enn de har gitt inntrykk av tidligere, kommenterer SVs Snorre Valen.

Lovet gjennomgang

De reagerer på opplysninger i Aftenpostens artikkel lørdag, hvor det framgår at konsernsjef Rune Bjerke i 2007 lovet finansminister Kristin Halvorsen (SV) full gjennomgang av alle rutiner ved datterselskapet i Luxembourg.

Les også: Tidligere DNB-revisor mener styreleder må gå

Helt siden avsløringen om at datterbanken hadde hjulpet kunder med å opprette selskaper i skatteparadis, har Bjerke sagt at han ikke kjente til denne siden ved virksomheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Banken opprettholdt det omstridte tilbudet i tre år etter 2007.

– Oppsiktsvekkende

Senterpartiets Geir Pollestad (Sp) finner det oppsiktsvekkende at skatteparadis-virksomheten ikke ble oppdaget hvis alle rutiner ble gjennomgått i 2007.

Les også: Skattemyndighetene gransker nordmenn omtalt i Panama Papers

I en epost til Aftenposten viser informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB til granskningen advokatfirmaet Hjorth har gjennomført av Luxembourg-virksomheten.

«Hjort har hatt full innsikt i alle relevante dokumenter, og har også intervjuet alle involverte om denne saken. De har ikke funnet noe kritikkverdig ved DNBs håndtering av saken dere spør om nå», skriver han. (©NTB)