Vitenskap

Kan ha funnet løsning på Earheart-mysteriet

2. juli 1937 forsvant flypioneren Amelia Earhart over Stillehavet. Nå tror forskerne de har identifisert en del av flyet.

Hele saken » 3

Sfinx-hode funnet i gresk gravkammer

Arkeologene fryder seg etter at et nesten intakt hode av en sfinx av marmor er funnet under utgraving av et gravkammer fra 300-tallet i Hellas.

Hele saken »

– Alzheimer-pasienter husker bedre etter livsstilsendring

En liten amerikansk studie viser bedring i hukommelsen hos ni av ti Alzheimer-syke som la om livsstilen. – Slike faktorer bidrar sterkt i forbedringen av Alzheimer, mener geriatriprofessor Börje Bjelke.

Hele saken » 1

Kometen «Siding Spring» vil sneie Mars

En gigantisk komet vil passere rekordnært jorden.

Hele saken » 4

Danskene er verdens mest fornøyde folk

Forskere har funnet at dansker - også fjerne slektninger av dansker - er lykkeligere enn andre folkeslag. Det skyldes et stoff i kroppen som de produserer mer av enn andre.

Hele saken » Se video

Fant vikingskatt med metalldetektor

En skatt med 1000 år gamle gjenstander fra vikingtiden har blitt oppdaget av en skattejeger med metalldetektor i Skottland.

Hele saken » 1

– Vi har aldri sett noe lignende

Et unikt arkeologisk funn nord i Hellas fascinerer grekerne og verden denne høsten.

Hele saken » 3

Fant beinrester fra neandertaler i Frankrike

Tre pinnelignende bein skal stamme fra et menneske som levde for rundt 200.000 år siden. Funnet ble gjort i Normandie i september.

Hele saken » Se video

Nobelprisvinnerne oppdaget «indre GPS» i hjernen

Det norske ekteparet May-Britt og Edvard Moser er tildelt årets nobelpris i medisin sammen med amerikanskbritiske John O'Keefe. Ekteparet Moser er begge psykologprofessorer ved NTNU, hvor de leder hvert sitt institutt. De har oppdaget en slags «indre GPS» i hjernen, som gjør det mulig å orientere seg.

Hele saken » Se video

– Her oppsto hiv-pandemien

En ny genetisk historikk for hiv viser hvordan pandemien nærmest med sikkerhet først slo rot i Kinshasa i Den demokratiske republikken Kongo på 1920-tallet.

Hele saken » 6

Klart for historisk komet-landing

Det europeiske romfartsorganisasjonen (ESA) vil i november forsøke å gjennomføre en risikabel og historisk landing i det ytre rom.

Hele saken »

Denne rotta var lam - nå kan den gå igjen

Forskere fra det sveitsiske instituttet EPFL har gjennomført et eksperiment som gjør det mulig for lamme rotter å gå igjen.

Hele saken »