Ungarn

Pengesedler varmer fattige ungarere

Den ungarske sentralbanken donerer tonnevis av pengesedler til fattige som sliter i den dødelige kulda. Sedlene skal ikke brukes til å kjøpe ved, men skal brennes for å gi etterlengtet varme.

Hele saken » 2

Ungarsk flyselskap har gått konk

Etter 66 års kontinuerlig drift innstiller Malév alle sine flygninger fra kl. 06.00 den 3. februar. Det skjer en måned etter at EU dømte selskapet til å tilbakebetale nesten 2,5 milliarder kroner til staten.

Hele saken » 20

EU forbereder rettssak mot Ungarn

EU-kommisjonen tok i dag de første formelle skrittene for å rettsforfølge Ungarns omstridte grunnlovsreform, ifølge kommisjonspresident José Manuel Barroso.

Hele saken »

Høyresiden demonstrerer mot EU i Ungarn

Flere tusen mennesker deltok i en demonstrasjon som det høyreekstremistiske partiet Jobbik arrangerte mot EU i Ungarns hovedstad Budapest lørdag.

Hele saken » 11

Tror Ungarn kan starte konkursbølge i Europa

Den europeiske sentralbanken er svært bekymret over utviklingen i det egenrådige landet.

Hele saken » 5

Europeiske høyre- og kristelige partier kritiserer ikke Ungarn

Den europeiske partigruppa som Høyre og Kristelig Folkeparti er medlem av, blir ikke med på kritikken av Ungarn, men framholder omstridt grunnlov som oppgjør med stalinismen.

Hele saken » 3

Europas mest utskjelte politiker er visepresident for H og KrF

Ungarns statsminister Viktor Orbán er visepresident i den europeiske partiorganisasjonen EPP som Høyre og KrF er med i. Sosialistene krever ham suspendert, Høyre sier nei.

Hele saken » 16

Disse fantes ikke på ungarsk TV

Ungarsk TV dekket statsminister Orbáns feiring av sin omstridte grunnlov mandag kveld, men usynliggjorde titusener av demonstranter som protesterte mot den i gatene utenfor.

Hele saken » 1

Hvem er demokrati-versting: Brussel eller Budapest?

EU hakker på demokratiet i Ungarn for tida. Er alt bedre på stell i EU, da?

Hele saken » 7

Titusener demonstrerte mot grunnlov i Ungarn

Titusenvis av mennesker protesterte mandag mot Ungarns nye grunnlov, som de mener svekker demokratiet. Samtidig feiret regjeringen i operaen.

Hele saken » 2

Spent foran bruduljer i Budapest i kveld

Horder av demonstranter vil mandag kveld demonstrere mot en gallaforestilling for Ungarns nye grunnlov, som trådte i kraft 1. januar. Demonstrantene trues av Den ungarske garde: - Vi skal feie søpla vekk fra gatene!

Hele saken » 5