Syria

 

Brende: Assad ikke en del av løsningen i Syria

– En leder som har brukt kjemiske våpen mot sitt eget folk, er ingen løsning for fremtiden, sier utenriksminister Børge Brende (H) om Syrias president Bashar al-Assad.

Hele saken » 1

USA: – Har drept 6.000 IS-medlemmer

Amerikanske militære anslår at USA og landets allierte har drept 6.000 IS-medlemmer og halvparten av gruppas øverste lederskap.

Hele saken » 15

Solberg og Stoltenberg fortsatt tilfredse med vestlig bombing

Irak, Libya og Syria fikk sine statsdannelser mer og mindre knust av vestlig militær innblanding og ble arnesteder for terroristgrupper. Nato-sjef Jens Stoltenberg og statsminister Erna Solberg fastholder at det var riktig av Vesten å bombe og krige der.

Hele saken » 15

– Over 40 drept i syrisk angrep mot IS-område

Minst 43 mennesker er drept i syriske luftangrep mot et kvegmarked i et IS-kontrollert område nordøst i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR.

Hele saken » 1

Brende: Ekstremister under press i Nord-Irak

Innsatsen mot ekstremistene i Den islamske staten (IS) i Nord-Irak er i ferd med å bære frukter, ifølge utenriksminister Børge Brende (H). Torsdag deltar han på IS-samtaler i London.

Hele saken » 29

IS slapp fri 200 eldre, handikappede og syke barn

Minst 200 eldre, handikappede og syke barn fra folkegruppen yazidier er blitt sluppet fri av den ytterliggående gruppen Den islamske stat (IS) nord i Irak.

Hele saken »

Syriske barn fryser i hjel

FN sier minst seks fordrevne syriske barn har dødd som følge av kulda i Midtøsten. Mange flyktningfamilier strever med de iskalde forholdene.

Hele saken » 9

– Barna her fryser ihjel

Minst seks barn er allerede døde av kulden i Midtøsten. Syriske flyktninger sliter med å holde varmen i teltene i Bekaadalen i Libanon.

Hele saken » Se video

«Vår tids største menneskelige tragedie»

Halvparten av Syrias befolkning er drevet på flukt. 200.000 har mistet livet siden 2011. Behovet for helt grunnleggende hjelp som husly, mat og medisiner er skrikende.

Hele saken » 13

FN: Syrerne er verdens største flyktninggruppe

Syrerne utgjør nå verdens største flyktningbefolkning, ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR). Palestinerne er ikke regnet med.

Hele saken » 8

– IS overskygger den menneskelige tragedien i Syria

Vestlige land er blitt så opptatt av kampen mot Den islamske staten (IS) at de glemmer de daglige lidelsene til vanlige syrere, mener en gruppe syriske leger. De fordømmer verdens taushet om den syriske tragedien.

Hele saken » 19