Syria

 

Amerikansk gissel i Syria bekreftet død

Den amerikanske hjelpearbeideren Kayla Jean Mueller (26) skrev et brev til sin familie fra sitt fangenskap hos IS. I brevet forsikret hun om at hun ble behandlet med respekt.

Hele saken » 5

Assad: – Syria informert om amerikanske angrep mot IS

Syrias president Bashar al-Assad sier myndighetene i Damaskus har blitt informert om amerikanskledede flyangrep mot jihadister i Syria, og at de kunne ha hjulpet hans regjering om de var «mer seriøse».

Hele saken » 2

Assad blir orientert om luftangrep i Syria

Syria holdes delvis orientert om de amerikanskledede luftangrepene mot IS via andre land som Irak, sier president Bashar al-Assad.

Hele saken » 1

Norge deltar i hemmelige Syria-samtaler

Norge er med og tilrettelegger samtaler mellom de stridende partene i borgerkrigen i Syria som i all hemmelighet pågår i Libanon, skriver den libanesiske avisen Al-Akhbar.

Hele saken » 5

Familien til amerikansk gissel håper hun er i live

Familien til den amerikanske kvinnen som ble tatt til fange i Syria i 2013, håper hun fortsatt er i live og at det ikke er sant at hun døde i et jordansk flyangrep.

Hele saken »

FN: IS dreper og mishandler irakiske barn

Jihadister fra Den islamske staten (IS) begår forferdelige overgrep mot barn og unge i kampen mot Vesten og deres allierte, skriver FN i en ny rapport.

Hele saken » 7

Jordans konge lover hensynsløs krig mot IS

Jordans kong Abdullah lover at landet vil føre en ubarmhjertig kamp mot Den islamske staten (IS) etter drapet på en jordansk jagerflyger.

Hele saken »

Jordan vil henrette terrordømt kvinne

Jordan vil onsdag henrette en irakisk kvinne som IS har krevd løslatt i bytte mot jagerflygeren som nå er drept, opplyser en sikkerhetskilde.

Hele saken »

– Jordan vil henrette kvinne etter IS-drap på jagerflyger

Jordan er i sorg og sjokk etter IS' drap på en jordansk jagerflyger. Landet vil svare med å henrette en terrordømt kvinne som IS har krevd løslatt, ifølge en sikkerhetskilde.

Hele saken »

Hevder IS stjeler mat fra FNs hjelpeprogram

Bilder av matforsendinger fra World Food Programme i hendene på IS-medlemmer forferder FN.

Hele saken »

PST varsler kun om ufarlige Syria-krigere

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) varsler ikke kommunene om Syria-krigere de vurderer som farlige, bare dem som sikkerhetstjenesten ikke er bekymret for.

Hele saken » 4