Syria

 

Eldre kvinne skjelte ut IS-krigere

– Ingenting av det dere gjør er Guds vilje, raste kvinnen.

Hele saken » 18

Sterke reaksjoner på FNs anerkjennelse av Assad i Syria

Syriske aktivister reagerer kraftig på FN-utsending Staffan de Misturas erkjennelse av at president Bashar al-Assad må være en del av løsningen på konflikten i Syria.

Hele saken »

FN-utsending: – Assad er del av løsningen i Syria

FNs Syria-utsending Staffan de Mistura sier at president Bashar al-Assad må være en del av en fredelig løsning på borgerkrigen i landet.

Hele saken » 5

IS hevder terrormistenkt kvinne er hos dem

Hayat Boumeddiene, som er ettersøkt etter terrorangrepene i Paris, befinner seg hos IS i Syria, ifølge et magasin som ekstremistgruppen trolig står bak.

Hele saken »

Etterretningstjenesten: Økt fare for terror

Terrortrusselen mot Norge og norske interesser i utlandet ventes å øke i 2015, slår Etterretningstjenesten fast i sin åpne trusselvurdering FOKUS 2015.

Hele saken » 8

Obama ber om formell fullmakt til krigen mot IS

President Barack Obama ber Kongressen om formell tillatelse til å bruke militærmakt mot IS i Irak og Syria i tre år framover.

Hele saken » 14

USA tror 20.000 fremmedkrigere har reist til Syria

Over 20.000 fremmedkrigere fra hele verden har reist til Syria og sluttet seg til IS eller andre ytterliggående opprørsgrupper, ifølge amerikansk etterretning.

Hele saken » 21

Amerikansk gissel i Syria bekreftet død

Den amerikanske hjelpearbeideren Kayla Jean Mueller (26) skrev et brev til sin familie fra sitt fangenskap hos IS. I brevet forsikret hun om at hun ble behandlet med respekt.

Hele saken » 5

Assad: – Syria informert om amerikanske angrep mot IS

Syrias president Bashar al-Assad sier myndighetene i Damaskus har blitt informert om amerikanskledede flyangrep mot jihadister i Syria, og at de kunne ha hjulpet hans regjering om de var «mer seriøse».

Hele saken » 2

Assad blir orientert om luftangrep i Syria

Syria holdes delvis orientert om de amerikanskledede luftangrepene mot IS via andre land som Irak, sier president Bashar al-Assad.

Hele saken » 1

Norge deltar i hemmelige Syria-samtaler

Norge er med og tilrettelegger samtaler mellom de stridende partene i borgerkrigen i Syria som i all hemmelighet pågår i Libanon, skriver den libanesiske avisen Al-Akhbar.

Hele saken » 5