Syria

 

Irak: 30.000 soldater marsjerer mot Tikrit

Rundt 30.000 irakiske regjerings- og militssoldater er i gang med en storoffensiv for å gjenerobre byen Tikrit fra IS-opprørere.

Hele saken » 14

– Britiske skolejenter på vei til Syria

Overvåkningsvideo fra Tyrkia viser det som angivelig skal være tre britiske skolejenter i det de går om bord på en buss i retning Syria.

Hele saken » Se video

Video viser britiske skolejenter på vei til Syria

Overvåkingskameraer i Tyrkia har etter alt å dømme fanget opp tre britiske skolejenter som er savnet og trolig på vei til å slutte seg til Den islamske staten (IS) i Syria.

Hele saken » 3

Avis: «Jihadi John» kobles til feilslått angrep i London i 2005

Den britiske IS-bøddelen kjent som «Jihadi John», hadde forbindelser til gjerningsmennene bak et feilslått terrorangrep i London i 2005, ifølge en britisk avis.

Hele saken » 2

TV 2: Mann fra Levanger drept i Syria

En etnisk norsk mann fra Levanger i Nord-Trøndelag er drept i Syria, ifølge TV 2. Mannen skal ha blitt drept av skudd eller i et bombeangrep tidligere denne uka.

Hele saken »

Amerikaner fronter «kristen hær» mot IS

Kjendisjournalisten Matthew VanDyke kriget med opprørerne i Libya og Syria. Nå fronter amerikaneren en nyopprettet, kristen milits som skal krige mot IS i Irak.

Hele saken » 18

Her ødelegger IS-krigere antikke kunstskatter i Mosul

IS-medlemmer har offentliggjort video som viser hvordan de ødela kunst fra flere hundre år før kristus.

Hele saken » Se video

IS ødela antikke kunstskatter i Mosul

Den islamske staten (IS) har knust flere antikke kunstskatter på et museum i Mosul i Irak, viser en ny video som ekstremistgruppa har publisert.

Hele saken » 3

Terrortiltalt lillebror (25) hevder han bare kjøpte klær

Den terrortiltale norskalbaneren (25) hevder han bare skulle sende klær, hansker og undertøy til broren i Syria. Også storebroren (28) prøver å distansere seg fra Den islamske staten (IS).

Hele saken » 1

– Vi jobbet med «Jihadi John»

Tidligere kolleger er sjokkerte etter å ha oppdaget at de en gang kan ha jobbet med IS' bøddel.

Hele saken » 10

– IS har kidnappet 220 assyriske kristne

Krigere fra Den islamske staten (IS) har bortført minst 220 assyriske kristne i det nordøstlige Syria, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Hele saken » 3