Syria

 

Stephen Hawking fronter ny Syria-kampanje

Det er nå tre år siden borgerkrigen i Syria brøt ut. Nå har også professor Stephen Hawking blitt med i den britiske Redd Barna-kampanjen. Se den rørende videoen. VIDEO: Save the Children UK

Hele saken » Se video

Utmattede opprørere inngår avtaler med Assad

Nøyaktig tre år etter at opprøret i Syria brøt ut, er mange opprørsgrupper så utsultede, utmattede og utslåtte at de ikke ser noen annen utvei enn å inngå en pakt med regimet.

Hele saken » 2

Syriske styrker inn i grenseby

Syriske regjeringsstyrker er gått inn i byen Yabroud, en av opprørernes siste bastioner langs grensa mot Libanon nord for Syrias hovedstad Damaskus.

Hele saken »

Livet er satt på pause for flyktende Hany (20)

Borgerkrigen har snudd livet til syriske Hany på hodet. Han og familien måtte flykte fra Homs og bor nå i en flyktningleir i Libanon. Borgerkrigen har nå pågåt i tre år. I denne videoen, som er laget av flyktningkonvensjonen for FN, forteller han om hvordan livet hans har blitt dramatisk forandret av krigen. VIDEO: UNHCR

Hele saken » Se video

Ny syrisk valglov baner vei for gjenvalg av Assad

En ny valglov i Syria gjør det i praksis umulig for opposisjonspolitikere i eksil å stille som presidentkandidater. Dermed er president Bashar al-Assad nærmest sikret gjenvalg.

Hele saken »

Tre års helvete i Syria

Denne uken er det tre år siden konflikten i Syria tok til. – Vil fortsette i mange år ennå, frykter analytikere.

Hele saken » 9

– Barn tortureres, henrettes og utsettes for seksuelt misbruk

Situasjonen for syriske barn er katastrofal i konfliktens tredje år, advarer FNs barnefond Unicef i en ny rapport.

Hele saken » 2

Skrekkhistorier fra Syria i ny Amnesty-rapport

Syriske regjeringsstyrker begår krigsforbrytelser ved å bruke utsulting av sivile som våpen i krigføringen, ifølge Amnesty International.

Hele saken » 21

Her endres livet hennes totalt

Hvordan ville livet til ei ung jente endret seg om krigen i Syria kom til London? Redd Barna har forsøkt å illustrere det med denne videoen.

Hele saken » Se video

Om krigen kom til London ...

Ei lykkelig jente blåser ut lysene på bursdagskaken sin. Så blir bildene mørkere og mer grusomme. Dette er det Redd Barna mener livet i London ville vært for jenta om Syriakonflikten kom hit.

Hele saken » 1

Over 200 syriakrigere fra Skandinavia

Blant anslagsvis 1.000 jihadister som skal ha reist fra Europa for krige i Syria, er minst 215 fra Skandinavia, ifølge sikkerhetstjenestene i de tre landene.

Hele saken » 3