Syria

 

Minnestund for James Foley

Søndag ble det arrangert minnegudstjeneste for den drepte amerikanske journalisten James Foley i hjembyen Rochester, New Hampshire.

Hele saken »

Amerikansk journalist satt fri i Syria

USAs utenriksminister John Kerry bekrefter at den amerikanske journalisten Peter Theo Curtis som har sittet fanget i Syria, er satt fri.

Hele saken »

– Over 500 drept i kamper om syrisk base

Den islamske staten (IS) har tatt kontroll over den militære flybasen Tabqa i Syria, den siste gjenværende syriske militærbasen i Raqqa-provinsen. Over 500 skal være drept i kampene.

Hele saken »

– Over 300 IS-opprørere drept eller såret i Syria

Minst 300 opprørere fra Den islamske staten (IS) er blitt drept eller såret i kamper om en større syrisk militærbase i den nordøstlige Raqqa-provinsen, ifølge en aktivistgruppe.

Hele saken »

Vil kaste Ubaydullah Hussain ut av landet

Frps nestleder Per Sandberg vil sende islamisten Ubaydullah Hussain ut av landet og væpne kurderne som kjemper mot islamistene i Irak. – Rasistisk, svarer Hussain.

Hele saken »

Møt noen av barna fra Sinjar-fjellet

Utmattet etter mange døgn på flukt dra ekstremistene i IS får barna fra Sinjar-fjellet seg endelig litt mat. Rundt 24 000 mennesker har kommet til denne provisoriske flyktningeleiren i den irakiske byen Dohuk, foreløpig utenfor rekkevidden til de ekstreme islamistene i gruppen IS. For barna ha de forferdelige opplevelsene satt spor. Mange tilhører den religiøse minoriteten yazidier som blir omtalt som djeveldyrkere av IS. Mange av barna har mistet begge foreldrene. De heldige har fremdeles mammas fang å hvile hodet på.

Hele saken » Se video

Demning i Mosul gjenerobret etter bombeangrep mot IS

Det amerikanske forsvaret har sluppet denne videoen, som angivelig viser bombeangrep mot IS i nærheten av Mosul-deminingen i Irak. Demningen har de siste ukene vært kontrollert av IS, men er etter kampene gjenerobret av kurdiske styrker i samarbeid med føderale soldater. Militæret har fryktet at IS ville sprenge demningen, noe som kunne ha fått katastrofale følger. Også andre steder i Irak er IS blitt presset tilbaket av kurdiske styrker. Her, i byen Makhmur, er flyktninger på vei tilbake til hjemmene sine, etter at IS ble nedkjempet.

Hele saken » Se video

123 syriske flyktninger var for syke for Norge

Totalt 123 syriske flyktninger som FN hadde bedt Norge om å ta imot, fikk nei på grunn av manglende kapasitet i kommunene.

Hele saken » 1

– Over 30 IS-opprørere drept i luftangrep i Syria

Minst 31 opprørere fra opprørsgruppen Den islamske staten (IS) ble drept i et luftangrep utført av det syriske luftforsvaret i provinsen Raqa søndag, ifølge en observatørgruppe.

Hele saken »

Observatørgruppe: 700 drept av IS øst i Syria

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights rapporterer at 700 mennesker tilhørende stammen al-Sheitaat øst i Syria i løpet av de siste to ukene er blitt drept av krigere fra Den islamske stat (IS).

Hele saken »

FN: – Bare 1.000 yazidier igjen på Sinjar-fjellet

Det er bare omkring 1.000 yazidier igjen på Sinjar-fjellet, opplyser FN-representanter i Irak. 80.000 skal ha klart å flykte de siste fem dagene.

Hele saken »