Syria

 

Tyrkia skjøt ned syrisk kampfly

Tyrkia har skutt ned et syrisk kampfly etter at det krenket tyrkisk luftrom, sier Tyrkias statsminister Tayyip Erdogan. Syria anklager nabolandet for «åpenbar aggresjon».

Hele saken »

– Dere vantro skal slaktes

Barn så unge som tre år får skytetrening i Syria.

Hele saken » 50

Syriske styrker har tatt kontroll over grenseby

Syriske regjeringsstyrker har tatt kontroll over Yabroud, byen som var en av opprørernes siste bastioner langs grensa mot Libanon nord for Syrias hovedstad Damaskus.

Hele saken »

Stephen Hawking fronter ny Syria-kampanje

Det er nå tre år siden borgerkrigen i Syria brøt ut. Nå har også professor Stephen Hawking blitt med i den britiske Redd Barna-kampanjen. Se den rørende videoen. VIDEO: Save the Children UK

Hele saken » Se video

Utmattede opprørere inngår avtaler med Assad

Nøyaktig tre år etter at opprøret i Syria brøt ut, er mange opprørsgrupper så utsultede, utmattede og utslåtte at de ikke ser noen annen utvei enn å inngå en pakt med regimet.

Hele saken » 2

Syriske styrker inn i grenseby

Syriske regjeringsstyrker er gått inn i byen Yabroud, en av opprørernes siste bastioner langs grensa mot Libanon nord for Syrias hovedstad Damaskus.

Hele saken »

Livet er satt på pause for flyktende Hany (20)

Borgerkrigen har snudd livet til syriske Hany på hodet. Han og familien måtte flykte fra Homs og bor nå i en flyktningleir i Libanon. Borgerkrigen har nå pågåt i tre år. I denne videoen, som er laget av flyktningkonvensjonen for FN, forteller han om hvordan livet hans har blitt dramatisk forandret av krigen. VIDEO: UNHCR

Hele saken » Se video

Ny syrisk valglov baner vei for gjenvalg av Assad

En ny valglov i Syria gjør det i praksis umulig for opposisjonspolitikere i eksil å stille som presidentkandidater. Dermed er president Bashar al-Assad nærmest sikret gjenvalg.

Hele saken »

Tre års helvete i Syria

Denne uken er det tre år siden konflikten i Syria tok til. – Vil fortsette i mange år ennå, frykter analytikere.

Hele saken » 9

– Barn tortureres, henrettes og utsettes for seksuelt misbruk

Situasjonen for syriske barn er katastrofal i konfliktens tredje år, advarer FNs barnefond Unicef i en ny rapport.

Hele saken » 2

Skrekkhistorier fra Syria i ny Amnesty-rapport

Syriske regjeringsstyrker begår krigsforbrytelser ved å bruke utsulting av sivile som våpen i krigføringen, ifølge Amnesty International.

Hele saken » 21