Syria

 

Syrisk opprørsgruppe krever å få fjernet terrorstempel

Den syriske opprørsgruppen som har bortført mange FN-soldater fra Fiji på Golanhøydene, krever å bli fjernet fra FNs liste over terrorgrupper, ifølge fijianske medier.

Hele saken »

Israel skjøt ned drone over Golanhøydene

Det israelske forsvaret opplyser å ha skutt ned en drone som fløy fra Syria og inn i den israelskkontrollerte delen av Golanhøydene.

Hele saken »

Irakiske styrker erklærer seier i Amerli

Irakiske styrker har tatt tilbake kontrollen over Amerli fra IS-opprørerne som har beleiret byen i to måneder, hevder irakiske myndigheter.

Hele saken » 4

Australia transporterer våpen til kurderne

Australia skal bistå USA med å transportere våpen til de kurdiske styrkene som kjemper mot Den islamske staten (IS) i Nord-Irak.

Hele saken »

USA bombet IS-opprørere ved Amerli

USA bombet natt til søndag IS-opprørere som beleirer den nordirakiske byen Amerli. Utenlandske fly slapp samtidig nødhjelp til byens innbyggere.

Hele saken » 11

– Alle FN-soldater på Golan i sikkerhet

Alle de filippinske FN-soldatene på som ble angrepet av militante islamister på Golanhøydene lørdag kveld, er i sikkerhet, ifølge militære kilder.

Hele saken »

– Syriske soldater angriper FN-soldater på Golanhøydene

Syriske opprørere har angrepet de filippinske FN-soldatene som er omringet på Golanhøydene, ifølge filippinske myndigheter.

Hele saken » 1

Storbritannia hever trusselnivået - frykter terrorangrep

Etter at terrortrusselen i Storbritannias ble hevet til nest høyeste nivå, varslet statsminister, David Cameron på en pressekonferanse at de vil implementere nye lover som skal gjøre det vanskelig for terrorister å entre Storbritannia.

Hele saken » Se video

FN: Over 3 millioner syrere har flyktet fra hjemlandet

Over 3 millioner syrere har flyktet fra borgerkrigen i hjemlandet, ifølge en ny rapport fra FN. I tillegg er 6,5 millioner på flukt internt i Syria.

Hele saken »

– Fem norske kvinner i Syria mot sin vilje

Minst fem norske kvinner er i Syria mot sin vilje, ifølge kvinnenes familier. Familiene trygler Utenriksdepartementet (UD) om hjelp, men norske myndigheter kan ikke gjøre stort.

Hele saken » 20

To norske ledere i IS

To nordmenn har lederroller i opprørsgruppen Den islamske staten (IS), bekrefter norske sikkerhetsmyndigheter til NRK.

Hele saken »