Midtøsten

– Afghanistan kan bli skjulested for IS

Afghanistan står i fare for nok en gang å bli tilfluktsted for ekstremister etter hvert som Vesten trekker ut sine styrker, advarer en tidligere CIA-topp.

Hele saken » 11

Assad: – Syria informert om amerikanske angrep mot IS

Syrias president Bashar al-Assad sier myndighetene i Damaskus har blitt informert om amerikanskledede flyangrep mot jihadister i Syria, og at de kunne ha hjulpet hans regjering om de var «mer seriøse».

Hele saken » 2

Al Jazeera: – Minst 40 døde i fotballvold i Kairo

Minst 40 mennesker døde da egyptisk politi støtte sammen med fotballfans ved en stadion i Kairo, ifølge Al Jazeera. Fotballkampen ble gjennomført til tross for volden.

Hele saken »

– Prins Charles ber Saudi-Arabia stanse pisking av blogger

Storbritannias prins Charles kommer til å be Saudi-Arabias nye konge om å gripe inn og stanse piskingen av en saudiarabisk blogger når han besøker landet til uken, ifølge britiske medier.

Hele saken » 1

Norge deltar i hemmelige Syria-samtaler

Norge er med og tilrettelegger samtaler mellom de stridende partene i borgerkrigen i Syria som i all hemmelighet pågår i Libanon, skriver den libanesiske avisen Al-Akhbar.

Hele saken » 5

– Jordan vil henrette kvinne etter IS-drap på jagerflyger

Jordan er i sorg og sjokk etter IS' drap på en jordansk jagerflyger. Landet vil svare med å henrette en terrordømt kvinne som IS har krevd løslatt, ifølge en sikkerhetskilde.

Hele saken »

USA kritiserer Israels nye byggeplaner på Vestbredden

Israel har godkjent bygging av 450 nye bosetningsboliger på den okkuperte Vestbredden. Det undergraver forsøk på fred, mener USA.

Hele saken »

Israel godkjenner 430 nye boliger på Vestbredden

Israelske myndigheter har godkjent bygging av 430 nye boliger på den okkuperte Vestbredden, ifølge en israelsk ikke-statlig gruppe. Palestina kaller byggeplanene «en krigsforbrytelse».

Hele saken »

Israel: – Hizbollah ønsker ingen opptrapping

Den libanesiske Hizbollah-militsen sier den ikke ønsker å fortsette voldshandlingene i de israelskokkuperte grenseområdene, opplyser forsvarsdepartementet i Israel.

Hele saken »

FN-hastemøte om sammenstøt i Midtøsten

FNs sikkerhetsråd har innkalt til hastemøte som følge av onsdagens sammenstøt på grensen mellom Israel og Libanon.

Hele saken »

– Du kommer til å dø alene

«Du vil oppdage et helvete på jord, og kommer til å dø alene». Det er beskjeden fra den franske regjeringen i en ny kampanje på sosiale medier tar mål av seg å skremme unge franskmenn fra å bli rekruttert til jihadistmiljøer.

Hele saken » 4