Midtøsten

Trolig ny valgomgang i Tunisia

De to viktigste kandidatene i presidentvalget i Tunisia går trolig videre til en andre valgomgang, ifølge foreløpige prognoser.

Hele saken »

Hevder IS-leder er drept i luftangrep i Mosul

En av lederne for ekstremistgruppa Den islamske staten (IS) er drept i et luftangrep i den irakiske byen Mosul, opplyser lokale kilder.

Hele saken »

Filmskaperne beklager falsk Syria-kortfilm

Skaperne av kortfilmen «Syrian Hero Boy» beklager sinnet filmen har vakt. De beklager også hvis filmen har gjort det vanskeligere å rapportere fra krigssoner.

Hele saken » 9

Norsk regissør bak «heltevideo fra Syria»

En film som tilsynelatende viser en ung syrisk gutt som redder en liten jente fra snikskyttere, har blitt sett millioner av ganger på YouTube. Nå sier en gruppe norske filmskapere at den står bak.

Hele saken »

Israel nekter å fortelle risikoen ved Mads Gilbert

– Spørsmålet er usedvanlig upassende og provoserende, sier ambassaderåd Georg Deek ved Israels ambassade i Oslo.

Hele saken »

Kerry: – Enighet om tiltak for å roe Jerusalem-konflikten

USAs utenriksminister John Kerry sier partene på et møte i Amman er blitt enige om tiltak for å senke spenningsnivået mellom israelere og palestinere.

Hele saken » 1

Israelsk minister sier nei til palestinsk stat og Osloavtalen

Norge tar det med fatning.

Hele saken » 1

Palestinsk vold sprer seg – to israelere drept

En ung kvinnelig bosetter på Vestbredden og en soldat i Tel Aviv ble mandag knivdrept i nye palestinske angrep rettet mot israelere.

Hele saken »

– Elleve skolebarn drept i bombeangrep i Damaskus

Minst elleve barn ble drept da granater slo ned i en skole i et opprørskontrollert område i Syrias hovedstad Damaskus, opplyser en syrisk aktivistgruppe.

Hele saken »

Bil kjørte inn i fotgjengere i Øst-Jerusalem

Ti personer ble skadd, en av dem kritisk, da en bil kjørte inn i fotgjengere i Øst-Jerusalem onsdag, opplyser helsepersonell.

Hele saken »

FN: 15.000 utlendinger har sluttet seg til IS

15.000 militante islamister fra over 80 land har reist til Irak og Syria for å kjempe sammen med Den islamske staten (IS) og andre opprørsgrupper, ifølge en FN-rapport.

Hele saken » 25