Libya

Gaddafi-fly landet i Egypt

Privatflyet som tilhører Libyas leder Muammar Gaddafi har nå landet i Egypts hovedstad Kairo. Kun en tjenestemann befant seg om bord.

Hele saken » 1

Snøt verdenspressen

Gaddafi kom og gikk på journalisthotellet.

Hele saken »

Gaddafis styrker rykker østover

Muammar Gaddafis styrker har rykket østover og tatt kontroll over flere områder som var i opprørsbevegelsens hender, melder TV-stasjonen Al Jazeera.

Hele saken »

Opprørerne avviser forhandlinger med Gaddafi

Opprørsbevegelsen i Libya har avvist et konkret forslag fra Muammar Gaddafi om hans avgang, ifølge en talsmann.

Hele saken »

Arabiske medier: Gaddafi søker avtale

To arabiske aviser og TV-kanalen Al Jazeera melder at Libyas leder Muammar Gaddafi søker en avtale som åpner for at han kan gå av med æren i behold.

Hele saken »

Opprørerne avviser tilbud fra Gaddafi om å gå av

Libyske opprørere avviser et forslag fra Muammar Gaddafi om å holde et møte i nasjonalforsamlingen som skal åpne for at han kan gå om visse betingelser oppfylles.

Hele saken »

– Over 20 drept i Misurata

21 mennesker, deriblant et barn, ble drept i kamper mellom opprørere og Gaddafi-lojale styrker i byen Misurata søndag, opplyser sykehuskilder.

Hele saken »

FN ber om tilgang til Libysk by

FN ba søndag om å få tilgang for å gi humanitær hjelp etter rapporter om voldshendelser og drap i den libyske byen Misrata.

Hele saken »

Kjemper om viktige byer i Libya

Styrkene til Libyas leder Muammar Gaddafi og opposisjonen kjemper om kontrollen over flere viktige byer. Opprørerne jobber intenst med å organisere styrkene sine, tror norsk militærekspert.

Hele saken »

Harde kamper tvinger opprørere til retrett

Minst to er drept og 30 er såret i de harde kampene mellom opprørere og Muammar Gaddafis regjeringsstyrker i Bin Jawad i Libya søndag. Andre byer er under angrep.

Hele saken »

Palestinsk TV får ikke gjøre narr av Gaddafi

Sensur av populært TV-program utløste raseri på Facebook.

Hele saken »

– Gaddafis styrker har gjenerobret byer

Muammar Gaddafis styrker har ifølge statlige medier gjenerobret en rekke libyske byer fra opprørernes kontroll. Meldingene er ikke bekreftet fra annet hold.

Hele saken »

Angriper vestover

Opppørerne i det østlige Libya sier de har satt i gang et angrep vestover i landet. De skal ha tatt kontroll over småbyen Bin Jawad, omtrent 525 kilometer øst for hovedstaden Tripoli.

Hele saken »

Frykter lang borgerkrig i Libya

Mens opposisjonen varsler kamp til siste slutt, forsøker Libyas leder Muammar Gaddafi å befeste sin stilling vest i landet. Eksperter frykter en langvarig borgerkrig.

Hele saken »

Libyas opposisjon retter blikket mot Tripoli

Mens opposisjonen varsler kamp i Libyas hovedstad Tripoli, forsøker Muammar Gaddafi å befeste sin stilling vest i landet. Eksperter frykter en langvarig borgerkrig.

Hele saken »