Libya

IS fester grepet i Libya

Den islamske staten (IS) har skaffet seg et solid fotfeste i Libya, der flere grupper nå har sverget troskap til Abu Bakr al-Baghdadi og hans islamske kalifat.

Hele saken » 93

Støre ledet fredsforhandlinger, mens NATO bombet Libya

Daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) ledet fredsforhandlinger med Muammar Gaddafis regime, samtidig som Norge deltok i bombingen av Libya i 2011, ifølge en ny biografi.

Hele saken » 12

Her styrter militærflyet inn i bolighus

Et barn skal ha vært blant de omkomne i ulykken i Libya. Det var et fly fra styrkene til den libyske opprørsgeneralen Khalifa Haftar som styrtet under en oppvisning.

Hele saken » Se video

Militærfly styrtet i bolighus i Libya

Et militærfly fra styrkene til den libyske opprørsgeneralen Khalifa Haftar har styrtet i et boligområde i byen Tobruk øst i Libya.

Hele saken » 1

Nye flyangrep i Libya

Uidentifiserte krigsfly gikk også søndag til angrep mot mål i Libyas hovedstad Tripoli, bare timer etter at opprørsgrupper fra Misrata sa de hadde erobret byens hovedflyplass.

Hele saken »

250 flyktninger fryktes omkommet i forlis i Libya

Så mange som 250 flyktninger kan ha omkommet da en båt forliste en kilometer fra Libyas kyst fredag, opplyser landets kystvakt.

Hele saken »

UD fraråder alle reiser til Libya

Utenriksdepartementet utstedte onsdag et reiseråd der alle reiser til Libya frarådes. Nordmenn som oppholder seg i Libya bes forlate landet.

Hele saken » 1

Minst 75 lik funnet etter kamper i Libya

Minst 75 lik, flesteparten soldater, er blitt funnet etter at en gruppe ytterliggående islamister tok kontroll over hovedkvarteret til den libyske hærens spesialstyrker i Benghazi.

Hele saken »

Harde kamper øst i Libya

Minst 30 personer er drept i kamper mellom spesialstyrker og militser i den østlibyske byen Benghazi, ifølge helsepersonell. En av hærens baser i utkanten av byen skal ha blitt tatt over av militssoldater.

Hele saken » 1

Oljelager i Libya truffet av raketter

Brannen er ute av kontroll.

Hele saken » 6

Mann satte fyr på seg selv ved ambassade i Berlin

En ung tunisisk mann ble livstruende skadd da han satte fyr på seg selv utenfor den libyske ambassaden i Berlin, opplyser tysk politi.

Hele saken »

Røde Kors-leder skutt og drept i Libya

Lederen for Røde Kors-kontoret i den libyske byen Misrata ble skutt og drept i Sirte onsdag.

Hele saken » 2

Tripoli preget av kaos og usikkerhet

Situasjonen i Libya er uklar etter at tungt bevæpnede militssoldater stormet nasjonalforsamlingen i landet.

Hele saken » 1

Væpnede menn stormet Libyas parlament

En væpnet gruppe lojal til en tidligere general sier den står bak stormingen parlamentsbygningen i Libyas hovedstad Tripoli søndag.

Hele saken » 1

Dødstallene stiger etter kamper i Libya

Minst 79 mennesker ble drept i harde kamper i byen Benghazi i Libya denne uken, ifølge myndighetene. En tidligere general som deltok i kampene, anklages for kuppforsøk.

Hele saken »