Libya

– Akutt behov for handling i Middelhavet

Det tar for lang tid, sier Flyktninghjelpen om Norges vurdering av bistand til redning i Middelhavet. Nok en kantring har kostet migranter livet.

Hele saken » 5

400 flyktninger kan ha druknet i båtulykke

Rundt 400 flyktninger druknet da båten de forsøkte å krysse Middelhavet i kantret tirsdag. Det sier flere av de overlevende fra båtulykken.

Hele saken » 4

SV starter valgkampen med utenrikspolitisk oppgjør

SVs landsmøte kritiserte den SV-støttede bombingen av Libya, vil stanse kjøpene av amerikanske jagerfly og skjerper partiets standpunkt mot NATO.

Hele saken » 2

– SV-støtte til norsk bombing betyr lite for SV-velgere

Bombe eller ikke bombe - ett fett for SV-velgere? I timene foran SV-landsmøtet som åpnet fredag, brøt det ut intern SV-ordkrig om SVs krigspolitikk.

Hele saken » 11

Rundt 10 utlendinger savnet etter oljeangrep i Libya

Rundt 10 utenlandske arbeidere er savnet etter at IS-opprørere angrep oljefeltet al-Ghani i Libya. Arbeiderne kan være tatt til fange.

Hele saken » 2

Libya ber FN droppe våpenforbudet

Libya ba onsdag FNs sikkerhetsråd om å heve våpenforbudet mot landet, slik at det kan bygge opp hæren og kjempe mot ekstremistgruppen Den islamske staten (IS).

Hele saken »

Italia: Libya en tikkende bombe som truer Europa

Den islamske statens likvidering av 21 egyptiske koptere på en strand i Libya har satt skrekk i Italia, som frykter at IS vil danne en ny terrorbase bare 50 mil fra Europas kyst.

Hele saken »

Egypt bombet IS-mål i Libya

Egypts militære sier de har bombet IS-mål i nabolandet Libya. I angrep koordinert med det libyske luftforsvaret er mellom 40 og 50 militante islamister drept, ifølge en libysk kommandant.

Hele saken »

Italia: Her reddes hundrevis av båtflytkninger

Omtrent 300 migranter ble reddet av den italienske kystvakten utenfor den libyske kysten og brakt til land på Sicilia. NB! Reportasje på engelsk. 

Hele saken » Se video

Egypts president lover hevn etter IS-massakre

Den egyptiske presidenten Abdel Fattah al-Sisi vil hevne de 21 kristne egypterne som IS hevder å ha halshogget i Libya.

Hele saken »

Over 200 båtflyktninger druknet i Middelhavet

Over 200 flyktninger mistet livet i et forsøk på å krysse Middelhavet fra Libya til Italia i helgen. En båt er fortsatt savnet.

Hele saken » 9

Luksushotell i Tripoli angrepet

Se videobildene fra Corinthia hotell i Libya.

Hele saken » Se video

– Ni drept i IS-angrep mot luksushotell i Tripoli

De væpnede mennene som tirsdag forskanset seg i et luksushotell i Libyas hovedstad Tripoli, har sprengt seg selv i luften, ifølge militærkilder. Ni personer skal være drept.

Hele saken » 16

Solberg og Stoltenberg fortsatt tilfredse med vestlig bombing

Irak, Libya og Syria fikk sine statsdannelser mer og mindre knust av vestlig militær innblanding og ble arnesteder for terroristgrupper. Nato-sjef Jens Stoltenberg og statsminister Erna Solberg fastholder at det var riktig av Vesten å bombe og krige der.

Hele saken » 15

Koptere bortført av milits i Libya

13 koptisk kristne egyptere er bortført av militssoldater i den libyske byen Sirte, og sju andre er savnet i landet.

Hele saken » 1