Afghanistan

Barna til drapsoffer får bli i Norge

Barna til den afghanske kvinnen som ble drept på Hamar i fjor høst, får likevel bli i Norge. Faren deres er fengslet, tiltalt for drapet.

Hele saken » 1

Over 200 omkom i snøskred i Afghanistan

Antall omkomne etter voldsomme snøskred i Afghanistan har oversteget 200.

Hele saken »

– Afghanistan vil stanse alle tvangsreturer fra Norge

Afghanistan vil stenge grensene for alle som sendes tilbake fra Norge med tvang, sier landets flyktningminister, som krever en ny returavtale med Norge.

Hele saken » 58

Afghanistan stanset tvangsretur – familie tilbake i Norge

En afghansk mor og hennes to unge døtre er tilbake i Norge etter å ha blitt nektet innreise i Afghanistan. De ble tvangsutsendt fra Norge mandag.

Hele saken » 18

– Afghanistan kan bli skjulested for IS

Afghanistan står i fare for nok en gang å bli tilfluktsted for ekstremister etter hvert som Vesten trekker ut sine styrker, advarer en tidligere CIA-topp.

Hele saken » 11

Alle veteran-klager satt på vent

Forsvardepartementet har ikke klart å utnevne nye medlemmer til klagenemnda for veteransaker. – Jeg er helt utslitt, sier Frank Sandbye-Ruud som har fått sin sak utsatt to ganger.

Hele saken » 19

Forsvaret satser på infokrig

Forsvaret satser sterkere på å vinne tillit og støtte i befolkningen på sosiale medier og internett. I Afghanistan har norske soldater forsøkt å vinne krigen ved hjelp av psykologisk krigføring.

Hele saken » 3

Afghanistan vurderer ny returavtale med Norge

Det afghanske flyktningdepartementet mener returavtalen med Norge bør reforhandles etter økningen i antall tvangsreturer av barnefamilier i fjor høst.

Hele saken »

KrF: Regjeringen kan ha klønet det til

Regjeringen burde ha varslet om brevet der afghanske myndigheter skal true med å si opp returavtalen med Norge, mener KrFs Geir Bekkevold.

Hele saken » 27

Afghanistan truer med å stenge for tvangsretur

Afghanistan advarer Norge om at fortsatt tvangsretur av barnefamilier vil få alvorlige konsekvenser for retursamarbeidet. Landet truer med å stenge grensen.

Hele saken » 29

Tidenes dyreste kriger for USA

USAs krigføring i Afghanistan og Irak har kostet amerikanske skattebetalere over 12.000 milliarder kroner, viser en ny rapport. Den endelige prisen kan bli langt høyere.

Hele saken » 3