Afghanistan

Forsvaret satser på infokrig

Forsvaret satser sterkere på å vinne tillit og støtte i befolkningen på sosiale medier og internett. I Afghanistan har norske soldater forsøkt å vinne krigen ved hjelp av psykologisk krigføring.

Hele saken » 3

Afghanistan vurderer ny returavtale med Norge

Det afghanske flyktningdepartementet mener returavtalen med Norge bør reforhandles etter økningen i antall tvangsreturer av barnefamilier i fjor høst.

Hele saken »

KrF: Regjeringen kan ha klønet det til

Regjeringen burde ha varslet om brevet der afghanske myndigheter skal true med å si opp returavtalen med Norge, mener KrFs Geir Bekkevold.

Hele saken » 27

Afghanistan truer med å stenge for tvangsretur

Afghanistan advarer Norge om at fortsatt tvangsretur av barnefamilier vil få alvorlige konsekvenser for retursamarbeidet. Landet truer med å stenge grensen.

Hele saken » 29

Tidenes dyreste kriger for USA

USAs krigføring i Afghanistan og Irak har kostet amerikanske skattebetalere over 12.000 milliarder kroner, viser en ny rapport. Den endelige prisen kan bli langt høyere.

Hele saken » 3

– Minst 20 drept under bryllupsfest i Afghanistan

Minst 20 personer ble drept og 45 ble såret i et rakettangrep mot en bryllupsfest sør i Afghanistan onsdag kveld.

Hele saken »

Stoltenberg: – Nytt kapittel i forholdet til Afghanistan

Om få dager tar afghanerne over ansvaret for landets sikkerhet. NATO skal fortsatt bidra i det Jens Stoltenberg kaller et nytt kapittel i forholdet mellom alliansen og det krigsherjede landet.

Hele saken » 4

Fire arrestert etter skolemassakren i Pakistan

Minst fire mistenkte, blant disse en kvinne, har blitt pågrepet i Bahawalpur i forbindelse med skolemassakren i Peshawar der mer enn 140 mistet livet.

Hele saken » 21

– Terroristene bak skolemassakre støttes fra Kabul

Terroristene som massakrerte 132 skolebarn og 12 lærere i Pakistan, støttes av våre allierte i Kabul, mener eksperter på området.

Hele saken »

Ap åpner for å hente asylbarn tilbake til Norge

Ap reagerer på at regjeringen kan ha trosset klare råd fra sine egne fagmyndigheter. Asylbarn sendt til Afghanistan kan bli hentet tilbake til landet hvis påstandene stemmer.

Hele saken » 25

Utsending av barnefamilier i strid med råd fra UDI

Mange familier med lengeværende asylbarn er i strid med UDIs anbefaling sendt tilbake til Afghanistan i høst. Allerede i sommer ble Justisdepartementet anbefalt å begrense utsendelsene til landet.

Hele saken » 7