Afghanistan

Ban Ki-moon gratulerer Afghanistan med viktig valg

FNs generalsekretær Ban Ki-moon gratulerer afghanere med en betydningsfull prestasjon under valget i landet, og etterlyser rettferdighet og åpenhet når telleprosessen går i gang.

Hele saken »

Stemmeurnene på vei til Kabul

Stemmeurnene fra Afghanistans 34 provinser var søndag på vei til hovedstaden Kabul og den sentrale valgkommisjonen for telling.

Hele saken »

Karzai gratulerer folket med valget

Afghanistans president Hamid Karzai gratulerer sine landsmenn med en vel gjennomført første runde i presidentvalget.

Hele saken »

Journalister ble skutt som hevn for NATO-angrep

Den afghanske politimannen som skjøt to journalister fra nyhetsbyrået AP, har forklart at han gjorde det som hevn for et NATO-angrep mot politimannens hjemsted.

Hele saken »

Eksplosjon ved et valglokale i Afghanistan

Fire velgere er såret i en eksplosjon ved et valglokale i den sørvestlige provinsen Logar i Afghanistan, bare få timer etter at valget begynte. Fra Kabul meldes det om stor deltakelse.

Hele saken »

Prisbelønt AP-fotograf drept av mann i politiuniform

Tysklands mest kjent krigsfotograf Anja Niedringhaus (48) ble skutt og drept i Afghanistan fredag. Hennes journalistkollega, Kathy Gannon, er alvorlig skadd. Begge jobbet for nyhetsbyrået AP. Lokale kilder sier at gjerningsmannen var politimann.

Hele saken » Se video

Anja Niedringhaus skutt og drept i Afghanistan

I denne bilen skal fotograf Niedringhaus og reporter Kathy Gannon ha sittet da de ble skutt. Niedringhaus ble drept, mens Gannon er alvorlig skadet. Les artikkelen: Prisbelønt tysk krigsfotograf drept i Afghanistan

Hele saken » Se video

Prisbelønt tysk krigsfotograf drept i Afghanistan

Dagen før presidentvalget i Afghanistan ble en tysk kvinnelig fotograf skutt og drept øst i landet. Hennes canadiske kollega ble kritisk skadd. Mye tyder på at gjerningsmannen var politimann.

Hele saken »

Amerikanske veteraner stiller spørsmål ved krigsinnsatsen

Annenhver amerikanske krigsveteran mener at krigen i Irak ikke var verdt å utkjempe, mens 41 prosent sier det samme om krigen i Afghanistan.

Hele saken » 7

Vesten har oppnådd lite i Afghanistan

Afghanistan er fortsatt et av verdens farligste, fattigste og mest korrupte land, 13 år etter at vestlige styrker hjalp krigsherrene til makten i Kabul.

Hele saken » 16

Store NATO-utfordringer i vente for Stoltenberg

Jens Stoltenberg får kjempeutfordringer i fanget som ny generalsekretær i NATO til høsten. Men arbeiderpartilederen blir mer sekretær enn general.

Hele saken » 3