USA

Journalist halshogd i ny IS-video

Den amerikanske journalisten James Foley, som forsvant i september 2012, appelerer her til sin familie og de amerikanske myndighetene i denne IS-propagandavideoen som ble sluppet på sosiale medier tirsdag. Denne videoen er kuttet før selve henrettelsen.

Hele saken » Se video

Amerikansk journalist halshogd på IS-video

De islamistiske IS-opprørerne i Irak slapp tirsdag en video som angivelig viser halshoggingen av den amerikanske journalisten James Foley som har vært savnet siden 2012.

Hele saken »

Politiet skjøt ransmistenkt i St. Louis

Amerikansk politi har skutt og drept en 23 år gammel afroamerikansk mann som skal ha ranet en butikk i byen St. Louis i Missouri, drøye 6 kilometer unna Ferguson.

Hele saken »

Ferguson-opptøyene forklart på tre minutter

Politidrapet på den bevæpnede sorte tenåringen Michael Brown (18) har vært en katalysator for de massive opptøyene som har herjet i Ferguson. Men uroen hos den afro-amerikanske befolkningen i den lille byen i Missouri går langt dypere.

Hele saken » Se video

Vedder 13 milliarder på aksjenedgang

George Soros har aldri veddet så mye på en markedskorreksjon. En nobelprisvinner i økonomi, en hedgefondgigant og verdens største aktivist-investor deler Soros’ bekymring for aksjemarkedet.

Hele saken » 3

USA kan bli dratt inn i ny Irak-krig

USA innser at det vil ta tid å bekjempe IS. Hvem som skal lede kampen, er uklart, og USA risikerer selv å bli dratt dypere inn i krigen.

Hele saken »

Kvinne stjal ulåst politibil

Politiet oppfordrer gjerne publikum til å ikke etterlate bilene sine ulåste på åpen gate. Men da politiet selv tilsynelatende glemte nøklene i bilen i San Diego, var denne kvinnen (22) kjapp med å se sitt snitt til å «prøvekjøre» politibilen. Politiet fikk til slutt tilbake bilen etter en lengre biljakt, men er svært lite snakkesalig om hvordan biltyveriet kunne skje.

Hele saken » Se video

– USAs åpne sår

Bakgrunnen for den voldsomme uroen i den lille forstaden Ferguson i USA den siste uka ligger dypt i landets historie.

Hele saken » 10

Snartenkt trailersjåfør reddet bestemor og baby (1) fra branninferno

Trailersjåføren David Fredricksen havnet like bak en voldsom trafikkulykke på en motorvei i Mississippi. En personbil kolliderte med en semitrailer og var innhyllet i røyk da Fredricksen kom reddende til og reddet en 51 år gammel bestemor og en ett år gammel baby fra bilen. Nå hylles han som helt i USA. 

Hele saken » Se video

En person skutt under demonstrasjon i Ferguson

Natt til tirsdag brøt det ut nye sammenstøt mellom demonstrantene og politiet i St. Louis-forstaden Ferguson. En person er skutt.

Hele saken » 6

Slutt på portforbud i Ferguson

Det vil ikke bli noe nytt portforbud i Ferguson mandag kveld, slik det har vært de siste to nettene som følge av opptøyene i kjølvannet av drapet på Michael Brown.

Hele saken »

FN ber USA skåne demonstranter i Ferguson

Amerikansk politi må respektere borgernes rett til å demonstrere. Det krever FN-sjefen mens nasjonalgarden står klar til å tøyle nye opptøyer etter tenåringsdrapet i Ferguson.

Hele saken »