Kilder: Pfizer/Biontech skal levere vaksiner til Covax-samarbeidet

Vaksinen fra Pfizer/Biontech skal bli en del av vaksinesamarbeidet Covax, som skal hjelpe mindre velstående land med å få tak i covid-19-vaksiner. Vaksinen er allerede i bruk i blant annet EU, USA og Norge og USA. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB
Vaksinen fra Pfizer/Biontech skal bli en del av vaksinesamarbeidet Covax, som skal hjelpe mindre velstående land med å få tak i covid-19-vaksiner. Vaksinen er allerede i bruk i blant annet EU, USA og Norge og USA. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pfizer og Biontech er enige om å levere vaksiner til det globale vaksinesamarbeidet Covax, som ledes av Verdens helseorganisasjon (WHO), ifølge Reuters' kilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avtalen skal kunngjøres fredag, melder Reuters. Verken Pfizer eller Biontech har kommentert saken.

Det er ikke klart hvor mange doser det er snakk om eller hva prisen blir, men kildene sier det trolig er snakk om en forholdsvis liten leveranse. Det lave volumet begrunnes med at vaksinen primært er tiltenkt helsearbeidere i samarbeidslandene.

Covax skal bidra til at vaksiner også blir tilgjengelig i mindre velstående land. Distribusjonen av vaksiner skal etter planen starte i februar.