Trump vil hjelpe A$AP Rocky ut av svensk fengsel

President Donald Trump griper inn for å hjelpe A$AP Rocky, som sitter fengslet i Sverige.
Foto: Richard Shotwell / Invision / AP / NTB scanpix
President Donald Trump griper inn for å hjelpe A$AP Rocky, som sitter fengslet i Sverige. Foto: Richard Shotwell / Invision / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump griper inn for å hjelpe rapperen A$AP Rocky som sitter fengslet i Sverige etter et slagsmål 30. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppmuntret blant andre av sin kone Melania, Kanye West og Kim Kardashian West sier Trump at han skal ringe statsminister Stefan Löfven om saken.

– Jeg skal ringe den svært talentfulle svenske statsministeren for å si hva vi kan gjøre for å hjelpe A$AP Rocky, tvitret Trump fredag etter å ha snakket med Kanye West om situasjonen.

– Det er så mange som ønsker at denne saken skal løses raskt, tvitret han videre.

Rocky, hvis egentlige navn er Rakim Mayers, ble fengslet i begynnelsen av juli mens politiet etterforsket et slagsmål han var involvert i i forbindelse med en musikkfestival. Varetektsfengslingen ble fredag forlenget i en uke.

Det er ikke klart hvem andre som var involvert i slagsmålet i Stockholm, men en video på sosiale medier viser A$AP Rocky som slenger en person i bakken. Forsvarsadvokaten hans sier han gjorde det i selvforsvar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken har skapt stort engasjement i musikkmiljøet i USA, blant dem Diddy Combs, Justin Bieber, Shawn Mendes, Jada Pinkett Smith, Kim Kardashians mor, realitystjernen Kris Jenner, Nicki Minaj og rapperen Post Malone.

Også den demokratiske kongressrepresentanten Adriano Espaillat fra New York har engasjert seg og blant annet vært i kontakt med utenriksdepartementet i Washington og USAs ambassade i Stockholm.

USAs viseutenriksminister for konsulære saker, Carl Risch, besøkte fredag det svenske utenriksdepartementet i anledning saken.

Kardashian West tok først kontakt med Trumps svigersønn Jared Kushner, som så brifet Trump. Trump følte at saken var verdt å se på og ba utenriksminister Mike Pompeo prøve å hjelpe Rocky.

Under fengslingsmøtet fredag, som gikk for lukkede dører, argumenterte påtaleansvarlig Daniel Suneson med faren for at A$AP Rocky ville forlate Sverige dersom han ble løslatt, noe tingretten i Stockholm var enig i.