59 tyske IS-tilhengere og nesten 60 barn i varetekt i Syria

Røyken reiser fra Baghouz i Syria der kamper fremdeles pågår mellom de angivelig siste fraksjonen av IS mot SDF. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB scanpix
Røyken reiser fra Baghouz i Syria der kamper fremdeles pågår mellom de angivelig siste fraksjonen av IS mot SDF. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

59 personer med tysk statsborgerskap holdes fanget i Syria, klassifisert som IS-sympatisører, ifølge det tyske magasinet Spiegel. Minst 40 av dem er kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til de 59 skal det være nesten 60 barn med tyske pass i fengslene, de fleste av dem er der sammen med mødrene sine.

Tysk etterretning har fått tilgang til å stille IS-tilhengere i Syria spørsmål, ifølge artikkelen. Det skal foreligge arrestordre føderalt eller innen ulike delstater på 20 av tyskerne.

Den kurdiskledede opprørsalliansen SDF har lenge bedt om at hjemlandene til IS-sympatisører og tilhengere fengslet i Syria tar ansvar og henter dem hjem. Den tyske regjeringen har så langt henvist til at det er umulig å yte konsulær bistand i Syria på det nåværende tidspunkt, ettersom den tyske ambassaden ikke er operativ.