Dansk innvandringsminister feiret innstramming nummer 50 med kake

Dette bildet på ministerens facebook-side viser feiringen av asylinnstramming nummer 50. Bildet har vakt sterke reaksjoner.
Dette bildet på ministerens facebook-side viser feiringen av asylinnstramming nummer 50. Bildet har vakt sterke reaksjoner. Foto: Facebook
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har vakt oppsikt at Danmarks utlendings- og integrasjonsminister Inger Støjberg har valgt å feire innstrammingene i innvandringspolitikken med bløtkake.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kaken var pyntet med tallet 50, noe som skulle symbolisere at regjeringen så langt har fått vedtatt 50 innstramminger i innvandrings- og asylpolitikken.

Bildet ble tirsdag lagt ut på Facebook, noe som førte både til positive og negative kommentarer.

Over 11.000 personer hadde ved 18-tiden tirsdag kveld reagert på bildet, som for øvrig ble delt over tusen ganger. Bildet er kommentert over 2.000 ganger av Facebook-brukere.

Støjberg skrev selv på sin Facebook-side om bildet: «I dag fik jeg vedtaget stramning nummer 50 på udlændingeområdet. Det skal fejres!»

Les også: Danmark inviterer 300 millioner kinesere på besøk

Andre politikere har også reagert på at innstrammingene er feiret med det som på dansk kalles en othellolagkake. Blant dem er Morten Østergaard, leder for sentrumspartiet De Radikale.

– Kakene blir større og større, skoene mindre og mindre. Et othellotrofé over andres ulykke, skriver han på Twitter.

Les også: Antall asylsøkere falt kraftig i Danmark i fjor