USA: Tre politimenn sparket etter «overdreven voldsbruk»

NB! Sterke bilder: Se videoen som fikk politimennene sparket.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rystende overvåkningsvideo viser to av politimennene holde mannen nede, mens en tredje slår løs med batong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre politimenn i byen Agawam i Massachusetts i USA mistet i oktober jobben etter at de brukte det den lokale sheriffen kaller «overdreven voldsbruk» mot en mann de hadde arrestert for å drikke på offentlig plass.

En overvåkningsvideo viser mennene dra med seg mannen inn i en celle før de legger ham i bakken. Deretter setter to av politimennene seg på mannen, mens en tredje politimann slår ham gjentatte ganger på leggen og kneet med en batong. Til slutt binder de føttene og hendene til mannen og forlater cellen.

Les også: Politimann slo kvinne i ansiktet under arrestasjon

Politisjefen i Agawam, Eric Gillis, forsvarte fredag avgjørelsen om å sparke de tre politimennene som følge av hendelsen. Han mener mannen aldri utgjorde noen trussel. Politimennene visste at han ikke hadde våpen på seg, og de var i klart overtall, noe som gjorde bruken av vold overflødig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– De kunne helt enkelt satt ham på cella. Der bryr jeg meg ikke om hva den arresterte gjør. Det gir derimot ingen mening å skulle roe ham ned ved å sette seg på brystet hans, holde fast hodet og slå løs med en batong. Hvordan dette skal kunne roe ned en person er uforståelig for meg, sa Gillis til lokale medier.

De tre politimennene er uenige i politiets avgjørelse og har anket avgjørelsen.