Bolivias forsvarsminister anklager flykaptein for drap

71 av de 77 som var om bord i charterflyet som styrtet utenfor Medellin i Colombia 2. desember, omkom i ulykken, blant dem 21 journalister og 19 av spillerne på det brasilianske fotballaget Chapecoense. Foto: Reuters / NTB scanpix
71 av de 77 som var om bord i charterflyet som styrtet utenfor Medellin i Colombia 2. desember, omkom i ulykken, blant dem 21 journalister og 19 av spillerne på det brasilianske fotballaget Chapecoense. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bolivias forsvarsminister anklager flykapteinen på charterflyet som styrtet utenfor Medellin i Colombia, for drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

71 av de 77 menneskene om bord i det bolivianske flyselskapet LaMias charterflight omkom i styrten, blant dem de sju besetningsmedlemmene, 21 brasilianske journalister og 19 av spillerne på det brasilianske fotballaget Chapecoense.

Granskingen har vist at flyet gikk tom for drivstoff kort tid før landing i Medellin i Colombia, noe Bolivias forsvarsminister mener flykapteinen må ta det hele og fulle ansvaret for.

Les også: Flygeren får skylden for flystyrt i Colombia

– Det som skjedde i Medellin var drap. Den som tar sjansen på å fly over 70 passasjerer med akkurat nok drivstoff til å nå bestemmelsesstedet, bryter den mest grunnleggende regelen innen sivil luftfart, sier forsvarsminister Reymi Ferreira.

Flykapteinen fortalte selv rett før landingen i Medellin at flyet var gått tomt for drivstoff, noe granskingen av vraket også raskt viste.

Hvorfor ikke ulykkesflyet mellomlandet som planlagt, for å etterfylle drivstoff under flyturen fra La Paz i Bolivia til Medellin, ikke kjent.