Omtelling av stemmer i Michigan stanset

Jill Stein fikk ikke nok stemmer i Michigan til å kreve at delstaten foretar en ny opptelling etter valget. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB scanpix
Jill Stein fikk ikke nok stemmer i Michigan til å kreve at delstaten foretar en ny opptelling etter valget. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dommeren som ga klarsignal til å telle stemmene fra presidentvalget i Michigan på nytt, har trukket tilbake kjennelsen og i praksis satt en stopper for omtellingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dommer Mark Goldsmith tok den nye avgjørelsen onsdag kveld, dagen etter at en ankedomstol konkluderte med at De grønnes kandidat Jill Stein ikke hadde stor nok oppslutning til å kreve omtelling av millioner av stemmer fra valget 8. november. Reglene i delstaten sier at 1 prosent ikke gir en kandidat rett til å stille et slikt krav.

Bakgrunn: Dommer gir klarsignal for omtelling i Michigan

Tidligere på dagen sa valgkommisjonen i Michigan at omtellingen ville vil stanset dersom Goldsmith gikk tilbake på sin opprinnelige avgjørelse. Omtellingen startet etter en kjennelse fra Goldsmith mandag, men denne tok bare for seg tidsplanen for en omtelling, ikke om det var riktig å starte prosessen.

Les også:

Ikke omtelling av stemmene i Pennsylvania

Trump-tilhengere vil stanse omtelling av stemmer

Omtelling i gang i Wisconsin etter presidentvalget