172 fanger rømte fra fengsel i Haiti

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 172 innsatte har rømt fra et haitisk fengsel i nærheten av hovedstaden Port-au-Prince. En fengselsvakt ble drept og en fange omkom under rømningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter fengselsdirektør Heurtelou Paul Colson til avisen Le Nouvelliste.

Han forteller videre at Yvener Carelus, som satt inne for kidnapping, var hjernen bak flukten. Han ble raskt pågrepet.

En fengselsvakt ble drept og to andre skadd da de stort sett barføtte fangene overmannet fengselsvaktene. En innsatt døde da han falt i det han skulle klatre over en mur. To andre fanger er på sykehus med skader.

Fangene rømte da de ble sluppet ut av et overfylt venteområde hvor de skulle dusje. Fengslene i Haiti er kjent for å være overfylte, og mange sitter årevis i varetekt.

Klappjakt

Sikkerheten er nå styrket ved fengsler over hele lande t, og det pågår nå en klappjakt for å finne rømlingene.

Midlertidig statsminister Enex Jean-Charles ba justisministeren å ta i bruk alle nødvendige tiltak for å utbedre denne uakseptable situasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Regjeringen fordømmer hendelsene som fant sted på Arcahaie fengsel. Politi er på stedet for å sikre området og hundre de ansvarlige fra å forårsake ytterligere skade, uttaler Jean-Charles, som også fungerer som forsvarsminister.

Menneskerettighetsaktivist Pierre Esperance opplyser at i fengselet satt mange dømt for grove kriminelle handlinger, som voldtekt, kidnapping, tyveri og narkotikahandel .