Tyrkias president: – Vi gjør som vi vil

Tyrkias president møtte partimedlemmer og støttespillere under et arrangement i Istanbul fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix
Tyrkias president møtte partimedlemmer og støttespillere under et arrangement i Istanbul fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan slår fast at han ikke har planer om å endre landets omstridte antiterrorlover for å sikre tyrkiske borgere visumfrihet til resten av Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

EU har bedt Tyrkia om å justere antiterrorlovene som en av betingelsene for at Schengen-området åpnes for visumfrie reiser for tyrkiske borgere.

Tyrkias mektige president har tatt til orde for strenge terrorlover. Blant annet skal Tyrkias grunnlov endres slik at kurdiskvennlige parlamentsmedlemmer som er anklaget for såkalt «terrorpropaganda», kan straffeforfølges.

Les også: Tyrkia tilrettelegger for visum-avtale med EU

Etter at den to år lange våpenhvilen mellom den tyrkiske staten og den væpnede kurdiske gruppa PKK brøt sammen i fjor, har Tyrkia gjennomført en omfattende militæraksjon sørøst i landet.

– EU sier at vi må endre våre antiterrorlover i bytte mot visum. Vil man tillate terrorister å sette opp telt ved siden av det europeiske parlamentet? Skjønner dere ikke at dette ikke går? Vi gjør som vi vil. Gå og gjør avtalene deres med den som måtte være interessert, sier Erdogan.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

EU-kommisjonen anbefalte onsdag at tyrkiske statsborgere får reise visumfritt i Schengen-området. Men kommisjonen stiller fortsatt en rekke krav som Tyrkia må oppfylle. Til sammen er det 72 forskjellige kriterier som må oppfylles.

Avtalen om visumfrihet for tyrkiske statsborgere er ment som en del av EUs flyktningavtale med Tyrkia.

Les også: Journalist arrestert etter Erdogan-kritikk