Mange skal være drept i flyangrep mot flyktningleir

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 28 personer er drept i et luftangrep som har rammet en flyktningleir nord i Syria, opplyser en eksilgruppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg er flere såret i angrepet torsdag ettermiddag mot flyktningleiren al-Camouna, hvor det bor internt fordrevne syrere. Leiren ligger ved Sarmada i Idlib-provinsen, rett vest for Aleppo, nord i landet mot grensa til Tyrkia, opplyser eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Et bilde som opposisjonsgruppa LCC har lagt ut på sin Facebook-side, viser at et titalls telt har brent ned til grunnen.

Det er foreløpig uklart hvem som angrep leiren, men ifølge BBC blir det rapportert at angrepet kan ha blitt utført av syriske eller russiske kampfly. Dette er foreløpig ikke blitt bekreftet av andre kilder.

Luftangrepet skjedde dagen etter våpenhvileavtalen som USA og Russland har fått i stand i landets neste største by Aleppo. Våpenhvilen trådte i kraft like etter midnatt natt til torsdag og skulle vare i 48 timer.

Siden 22. april har nærmere 300 sivile blitt drept i Aleppo. Den vestlige delen av byen kontrolleres av regjeringsstyrkene, mens opprørere har kontroll over de østlige bydelene.