Svensk sikkerhetspoliti avslutter beredskapsstaben

Det var Aftonbladet som tirsdag sist uke var først med å melde at Säpo hadde satt beredskapsstab etter å ha mottatt informasjon om en terrortrussel. Foto: Fredrik Sandberg /TT / NTB scanpix
Det var Aftonbladet som tirsdag sist uke var først med å melde at Säpo hadde satt beredskapsstab etter å ha mottatt informasjon om en terrortrussel. Foto: Fredrik Sandberg /TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo vender tilbake til sin vanlige virksomhet etter å ha satt beredskapsstab sist uke da det ble meldt i flere medier om en terrortrussel mot Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har blitt bemerket at sikkerhetspolitiet jobbet mer intensivt for å vurdere informasjon som i startfasen ikke kunne avvises. Dette arbeidet ble gjennomført innenfor rammen for en såkalt særskilt hendelse og er nå avsluttet, skriver Säpo i en uttalelse tirsdag.

Politiets nasjonale operative avdeling (Noa), som også satte beredskapsstab, avsluttet denne mandag.

Det var Aftonbladet som tirsdag sist uke var først med å melde at Säpo hadde satt beredskapsstab etter å ha mottatt informasjon om en terrortrussel. Ifølge opplysninger til avisen var årsaken en mistenkt terrortrussel rettet mot Stockholm.

– Vi har arbeidet for å vurdere om informasjonen kan avvises eller bekreftes. Dette arbeidet fortsetter i vår vanlige organisasjon. Hva informasjonen handlet om i detalj eller hvilke konsekvenser den har fått, kan jeg ikke si, sier Simon Brynert i Säpo til Aftonbladet.