Tyrkisk spaltist tiltalt for fornærmelser mot Erdogan

Den tyrkiske skribenten og spaltisten Murat Belge (t.h.) og den tyrkiske forfatteren Orhan Pamuk (t.v.) forlater rettslokalene etter at Belge møtte i retten tirsdag. Foto: Osman Orsal / Reuters / NTB scanpix
Den tyrkiske skribenten og spaltisten Murat Belge (t.h.) og den tyrkiske forfatteren Orhan Pamuk (t.v.) forlater rettslokalene etter at Belge møtte i retten tirsdag. Foto: Osman Orsal / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En tyrkisk spaltist møtte i en domstol på Verdens pressefrihetsdag, tiltalt for å ha fornærmet president Recep Tayyip Erdogan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Murat Belge, som skriver for avisen Taraf, risikerer fire år i fengsel dersom han blir funnet skyldig i å ha fornærmet den tyrkiske presidenten.

Saken dreier seg om en tekst publisert i september i fjor der Belge antyder at Erdogan startet konflikten med kurdiske opprørere for å gjøre det godt i valget samme høst.

Les også: Journalist arrestert etter Erdogan-kritikk

Belge nektet for å ha fornærmet Erdogan under første dag i retten tirsdag, der nobelprisvinner i litteratur Orhan Pamuk også var til stede for å vise solidaritet med den tiltalte.

Nær 2.000 saker mot personer som har blitt anklagd for å fornærme Erdogan, har vært oppe i tyrkisk rettssystem. Kritikere mener presidenten utnytter en sjelden brukt lovparagraf for å gi munnkurv til personer som er uenige med ham.

Les også: Merkel beklager utsagn om Erdogan-satire