Tegn til liv i ruinene på Taiwan

Redningsmannskaper på Taiwan leter etter overlevende i ruinene av den sammenraste boligblokken i byen Tainan.
Redningsmannskaper på Taiwan leter etter overlevende i ruinene av den sammenraste boligblokken i byen Tainan. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsmannskaper har hørt tegn til liv inne i ruinene fra boligblokken som raste sammen i jordskjelvet på Taiwan. Men de kjemper mot klokka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

26 mennesker er så langt funnet døde. Hvor mange som kan ligge i ruinene av den 17 etasjer høye boligblokka i millionbyen Tainan, er det ingen eksakte tall på, men over 100 er meldt savnet.

Redningsmannskapene jobber på spreng for å prøve å redde flere, og søndag ble det opplyst at det var hørt tegn til liv inne fra den enorme ruinhaugen.

Men redningsarbeidet er vanskelig og går sent. En talsmann for redningstjenesten i Tainan sier at mannskapene kan bruke flere timer på å søke gjennom en enkelt boenhet i den sammenraste blokka.

Reddet ut

Men noen lyspunkt er det. Søndag formiddag lokal tid ble en mann i 30-årene og en 14 år gammel jente hentet ut av ruinene. Like etterpå ble to menn i 20-årene også reddet ut, skadd men i live.

Samtidig gravde en eldre mann gjennom betongrestene sammen med redningsmannskapene og frivillige og forsøkte å peke ut stedet der han trodde barnebarna hans lå.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mine to barnebarn på elleve og tolv år var i niende etasje, og de ligger fortsatt der, sier han fortvilt.

Bakgrunn: Hundrevis fryktes fanget i sammenrast boligblokk

Leter etter datteren

Mange pårørende har samlet seg ved restene av boligblokka mens de forsøker å grave eller ser hjelpeløst på.

– Jeg har forsøkt å ringe mobilen hennes mange ganger, men hun svarer ikke, sier en kvinne i 40-årene som venter på livstegn fra datteren sin som bodde i femte etasje i blokka.

– Jeg forsøker å beherske meg og være sterk. Jeg vil være her til jeg finner henne. Naboen hennes ble funnet i live i går. Jeg vet de vil finne henne, men jeg er også forberedt på det verste, sier kvinnen.

Det kraftige skjelvet hadde en styrke på 6,4 og rystet det sørlige Taiwan natt til lørdag lokal tid. Tainan, med sine 2 millioner innbyggere, ble verst rammet. Flere bygginger raste sammen, deriblant den 17 etasjer høye boligblokka.