Vardy ble historisk mot Manchester United

Jamie Vardy ble historisk da han lørdag scoret i sin ellevte kamp på rad da Leicester spilte 1-1 hjemme mot Manchester United. Foto: John Sibley (Reuters / NTB scanpix)

Jamie Vardy ble historisk da scoret i sin ellevte strake seriekamp da Leicester tok ledelsen mot Manchester United. Bastian Schweinsteiger sørget for at det endte 1-1.

Jamie Vardy sørget for full jubel i Leicester 24 minutter inn i oppgjøret. Ikke bare sendte 28-åringen vertene i føringen, han tok også over en 12 år gammel scoringsrekord.

Mellom mars og august 2003 scoret tidligere Manchester United-spiller Ruud van Nistelrooy i ti kamper på rad. Det gjorde nederlenderen historisk; ingen annen spiller hadde scoret i like mange kamper på rad siden opprettelsen av Premier League.

Før lørdagens kamp var Vardy likt med van Nistelrooy, og scoringen sørget for at Vardy også tangerte rekorden til Blackpool-spiller Stan Mortensen fra 1950-51-sesongen. Da scoret Mortensen i elleve strake kamper på det øverste nivået i England.

Rekordmålet kom etter en Leicester-kontring der Christian Fuchs fant Vardy med en lekker pasning. Storscoreren løp seg fri fra forsvaret til gjestene, før han avsluttet lavt i mål bak United-keeper David de Gea.

Det var også Vardys 14. mål for sesongen.

Ett minutt på overtid i første omgang utlignet Bastian Schweinsteiger etter at han stanget en corner fra Daley Blind i mål.

Begge lag gjorde endringer offensivt i andre omgang. Jose Ulloa erstattet Shinji Okazaki for vertene, og Memphis Depay tok over for Wayne Rooney hos de røde.

Innbytter Ulloa fikk en god mulighet etter 67 minutter, men de Gea reddet med beina. Manchester United jaktet et vinnermål mot slutten av oppgjøret, men slet med å komme til de store sjansene. Dermed endte det 1-1 i Leicester.