Norsk ektepar funnet døde i Murmansk- seks barn etterlatt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sør-Varanger kommune i Finnmark har opprettet kriseteam etter at et norsk ektepar ble funnet døde i Murmansk i Russland torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ordfører Cecilie Hansen (Sp) i Sør-Varanger kommune sier til NTB at hendelsen er tragisk for parets seks barn og den lille bygda de bodde i.

– Jeg ble varslet om saken torsdag kveld, og kommunen opprettet da kriseteam med en gang. Vi har prioritert å følge opp barna og pårørende i denne vanskelige situasjonen, sier Hansen.

Hun opplyser at kommuneoverlegen og barneverntjenesten er involvert i saken, og at omsorgspersoner rundt barna er varslet og ankommet bygda Neiden, hvor familien er bosatt.

– Det er forferdelig tragisk og utrolig trist hendelse. Jeg tenker veldig på barna, de pårørende og bygdesamfunnet, sier Hansen, som håper å få en rask avklaring i saken for å unngå spekulasjoner.

Ordføreren opplyser at den aktuelle skoleledelsen er varslet.

Funnet døde

Det avdøde ekteparet eide en leilighet i Murmansk på Kolahalvøya, og det var i denne leiligheten de ble funnet. To av ekteparets seks barn var med på turen til Murmansk, og Hansen opplyser søndag at kommunen ikke har fått opplysninger om disse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to barna var på besøk hos familiemedlemmer da foreldrene deres ble funnet døde.

– Dødsårsaken er ukjent, men russiske myndigheter etterforsker saken. De avdøde skal obduseres av rettsmedisinere, sier operasjonsleder Svein-Erik Jacobsen i Øst-Finnmark politidistrikt til VG , som først omtalte saken.

Kvinnen var opprinnelig fra Russland og i midten av 30-årene, mens mannen var i begynnelsen av 40-årene. Paret bodde og jobbet i Sør-Varanger kommune, som grenser til Russland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russerne etterforsker

Omstendighetene rundt dødsfallene er ikke kjent, og dette er trolig grunnen til at russiske myndigheter har besluttet å gjøre nærmere undersøkelser.

– Vi er kjent med saken. Utenrikstjenesten er i kontakt med myndighetene i Russland og norsk politi, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl i Utenriksdepartementet til NTB.

Operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen i Øst-Finnmark politidistrikt understreker overfor NTB at etterforskningen av saken er et rent russisk anliggende.

– Vi vil bistå med opplysninger som kan være relevante, om de russiske etterforskerne ønsker det, kommenterer han.

Murmansk ligger omtrent 100 kilometer i luftlinje fra grensen til Norge.