Østerrike krever EU-toppmøte om flyktninger

Østerrikes statsminister Werner Faymann mener at EU er nødt til å finne en felles løsning på flyktningkrisen som vokser i Europa.
Østerrikes statsminister Werner Faymann mener at EU er nødt til å finne en felles løsning på flyktningkrisen som vokser i Europa. Foto: Herbert P. Oczeret / Epa
Artikkelen fortsetter under annonsen

Østerrikes statsminister Werner Faymann krever at det holdes et ekstraordinært EU-toppmøte for å løse flyktningsituasjonen i Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Østerrikes statsminister Werner Faymann. Foto: Heinz-peter Bader / Reuters
Østerrikes statsminister Werner Faymann. Foto: Heinz-peter Bader / Reuters

Østerrikes åpne grenser, som har ført til at titusener av flyktninger og migranter har kunnet reise gjennom landet, er kun en midlertidig løsning, fremholder han.

– Vi har alltid sagt at dette er en hasteløsning der vi må handle raskt og medmenneskelig. Vi har nå hjulpet mer enn 12.000 mennesker i en akutt situasjon, og nå må vi bevege oss i retning normale tilstander, sier Faymann.

– Det finnes intet alternativ til å finne en felles, europeisk løsning, sa han etter grundige samtaler med Tysklands statsminister Angela Merkel og en telefonsamtale med Ungarns statsminister Viktor Orbán.

Han ber EUs ledere om å holde et ekstra toppmøte like etter det planlagte innenriksministermøtet 14. september.

Les også: FrP: – Asylstrømmen vil skape problemer

– Angela Merkel er kynisk

Strøm av nordmenn til Lesbos for å hjelpe