Fastlåst situasjon ved flyktningtoget i Ungarn

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 500 flyktninger nekter å gå av toget som ble stanset ved byen Bicske i Ungarn. De krever å få reise videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dramatiske scener utspilte seg ved toget tidligere på dagen. Migrantene på toget, de fleste av dem syrere på flukt fra krigen i hjemlandet, gikk på i Budapest og trodde de skulle til Østerrike.

Myndighetene stanset imidlertid ferden i byen Bicske, 40 kilometer vest for Budapest. Stansen var ikke kunngjort på forhånd. Flyktningene ble beordret ut for å registreres i et asylmottak i byen. Tolker og 20 busser ble kjørt frem for å ta dem dit.

Bakgrunn: Innstiller alle tog fra Ungarn til Vest-Europa

Kaotisk

Mange nektet høylytt og gjorde motstand, noe som førte til kaotiske forhold. Mens noen av flyktningene la seg ned i skinnegangen for å protestere, la flere titall på sprang over jordene, og andre presset seg inn på toget igjen. Noen hamret med nevene i togvinduene og ropte «Ikke leirer, ikke leirer».

En del av togpassasjerene godtok å bli registrert på mottaket, mens rundt 500 var sent torsdag kveld fortsatt om bord i toget. De nekter å motta mat og drikke fra politiet og krever å få reise videre til Østerrike.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gruppen risikerer nå å bli utvist fra Ungarn, opplyser Attila Kiss i de ungarske utlendingsmyndighetene. De vil i så fall bli utvist til det landet de kom fra.

Mange av de 500 migrantene har tatt seg inn i Ungarn fra Serbia.

Les også: Faren til de døde guttene: – Barna mine gled ut av hendene mine

Frustrerte og sinte

Nærmere 2.000 flyktninger og migranter hadde siden tirsdag blitt nektet å reise videre med tog fra Budapest til Østerrike og Tyskland fordi ungarske myndigheter mente de ikke har de nødvendige dokumentene.

Det førte til stor trengsel og mye frustrasjon, sinne og fortvilelse blant flyktningene og migrantene.

Bare i august kom 50.000 migranter, først og fremst fra Syria, Afghanistan og Irak, til Ungarn, og de fleste av dem har Tyskland som mål.

Les også: Migranter i Ungarn krever å få reise videre