Mann mistenkt etter at kvinne falt fra cruiseskip i Flåm

Luftambulansen hentet kvinnen som falt over bord fra et italiensk cruiseskip i Flåm 19. juli. Foto: Arne Veum (NTB scanpix)
Luftambulansen hentet kvinnen som falt over bord fra et italiensk cruiseskip i Flåm 19. juli. Foto: Arne Veum (NTB scanpix) Foto: Arne Veum / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Italiensk politi etterforsker om det skjedde et drapsforsøk da en kvinne i 50-årene falt i sjøen fra et cruiseskip i Flåm i juli. En mann er mistenkt i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder Bergens Tidende . Avisen siterer den italienske avisen Repubblica.it som melder at den hovedmistenkte er den italienske kvinnens reisefølge.

Hendelsen skjedde i Flåm i Sogn og Fjordane 19. juli. Politiet fikk først melding om en mulig voldsepisode før kvinnen falt i sjøen fra cruiseskipet Costa Fortuna, men konkluderte senere med at det ikke hadde skjedd noe straffbart i forkant av fallet, som var på mellom 30 og 35 meter.

Kvinnen ble sendt til Haukeland universitetssjukehus med kritiske skader etter fallet.

Onsdag melder det italienske nyhetsbyrået ANSA at kvinne har våknet opp fra koma på Molinette-sykehuset i Torino i Italia, som hun senere ble overført til, melder NRK.

Kvinnen har til politiet forklart at hendelsen ikke dreide seg om et selvmordsforsøk.

Påtaleleder Bjørn Larsen i Sogn og Fjordane politidistrikt sier til Bergens Tidende at det ligger an til at saken blir overført til Italia.

– Vi har fått en henvendelse fra italiensk påtalemyndighet, der de ber om etterforskningsmaterialet i saken, sier Larsen.