Over 10.000 brannfolk kjemper mot flammene i California

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skogbrannene fortsetter å spre seg i tørkerammede California, hvor over 10.000 brannfolk er satt inn i slukningsarbeidet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Knusktørre forhold gjør at brannene kan utvikle seg eksplosjonsartet, heter det i en uttalelse fra delstatens departement for skogbruk og brannvern.

Så langt er minst 57.000 hektar svidd av, og rundt 25 boliger brent ned. Brannmannskapene har meldt om en viss fremgang i Lower Lake-området nordvest i delstaten, men i flere tilfeller har flammene spredt seg ekstremt raskt.

I helgen ødela den såkalte Rocky-brannen 8.100 hektar bare i løpet av fem timer.

– Det er en spredning uten sidestykke historisk sett, sier talsmann Daniel Berlant i skogbruk- og brannverndepartementet.

En av årsakene til den raske spredningen er tørken som har preget California og flere andre delstater vest i USA i flere år.

– Ingen av oss har noensinne sett noe lignende, siden vegetasjonen er så tørr, sier brannmannen Steve Kaufman til TV-stasjonen CBS.

I tillegg til brannene i California har det brutt ut skogbranner i Oregon, Washington, Idaho, Montana, Utah og Arizona, melder TV-kanalen. Til sammen 15.000 brannfolk kjemper mot flammene i de syv delstatene.