Hemmelig rapport: Derfor styrtet MH370

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen i cockpit kan med vilje ha satt flyet ut av kurs, tror amerikansk etterretning om den savnede Boeing 777-maskinen fra Malaysia Airlines.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Teorien legges fram i en foreløpig vurdering fra amerikanerne, melder CNN.

Vurderingen ble laget for flere måneder siden og er hemmeligstemplet. Den er i stor grad basert på satellittinformasjon, sier to tjenestemenn. Den gir ingen konklusjoner på hva som skjedde med MH370-flygingen, men retter igjen oppmerksomheten mot flygerne eller andre som kan ha vært i cockpit.

Flyet forsvant etter avgang fra Kuala Lumpur i fjor, og det er fortsatt et mysterium hva som skjedde.

Årsak til forsvinningen

Amerikanske etterforskere har tidligere bistått malaysiske myndigheter i etterforskningen.

Gransking av mannskap og passasjerer har ikke resultert i informasjon om at noen utgjorde noen klar trussel, men CNN har også tidligere meldt at amerikanerne heller mot overlagte handlinger som årsak til forsvinningen.

Eksperter undersøker nå en vrakdel funnet på øya Reunion utenfor Madagaskar for å se om den stammer fra det savnede flyet. Satellittdata har indikert at flyet satte kursen rett sørover etter å ha avveket fra ruten mellom Kuala Lumpur og Beijing.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bekrefter del

Nummeret på vrakdelen som er funnet på Reunion, bekrefter at den stammer fra et Boeing 777-fly, sier en malaysisk tjenestemann.

– Ut fra delnummeret er det bekreftet at den stammer fra et Boeing 777-fly, sier Malaysias visetransportminister Abdul Aziz Kaprawi til nyhetsbyrået AFP fredag.

– Jeg tror vi beveger oss nært en løsning på MH370-mysteriet. Dette kan være det avgjørende beviset på at MH370 styrtet i Indiahavet, sier Kaprawi.