Clinton legger fram ambisiøse energimål

Hillary Clinton vil produsere nok fornybar energi til å drifte alle amerikanske hjem i løpet av ti år dersom hun blir valgt som president. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton lanserer mål om å produsere nok fornybar energi til å forsyne alle amerikanske hjem i løpet av ti år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

nettstedet sitt presenterte Clinton søndag planene for satsing på fornybar energi dersom hun blir valgt som amerikansk president i 2016. Og den tidligere førstedamens og utenriksministerens mål er av det ambisiøse slaget.

Clinton lover å presentere flere deler av en omfattende klimaplan i løpet av de neste månedene. De to første målene er klare: Å installere en halv milliard solcellepaneler i USA i løpet av første presidentperiode, samt å produsere nok fornybar energi til å forsyne alle amerikanske hjem med strøm i løpet av de ti første årene om hun inntar Det hvite hus.

– Vi står overfor en ny æra. Vi kan skape et mer åpent, effektivt og fleksibelt energinettverk som binder oss sammen, gir oss kraft, forbedrer helsen vår og kommer oss alle til gode, skriver hun.

Clinton, som er storfavoritt til å vinne Demokratenes nominasjonsvalg, vil diskutere forslagene under et valgkampbesøk i Iowa mandag.

Dersom Clinton når målet om å installere en halv milliard solcellepaneler, vil det tilsvare en økning på 700 prosent sammenlignet med dagens antall.