Ukrainsk oligark blir utlevert til USA

Den ukrainske oligarken Dmitro Firtasj kan utleveres til USA, ifølge en rettavgjørelse i en østerriksk ankedomstol. Foto: Ronald Zak / AP / NTB scanpix
Den ukrainske oligarken Dmitro Firtasj kan utleveres til USA, ifølge en rettavgjørelse i en østerriksk ankedomstol. Foto: Ronald Zak / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ukrainske oligarken Dmitro Firtasj er pågrepet i Østerrike etter at en ankedomstol besluttet at han kan utleveres til USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2015 avviste en lavere rettsinstans å utlevere Firtasj. Omgjøringen tirsdag kom som en stor overraskelse.

Firtasj er en av Ukrainas rikeste menn og tidligere støttespiller for den avsatte presidenten Viktor Janukovitsj. Han anklages for organisert kriminalitet og ulovlig hvitvasking av penger i Spania.

I USA er han siktet for forsøk på å bestikke indiske tjenestemenn med til sammen 18 millioner dollar for å få lisens på titangruver.

Firtasj ble arrestert i Wien i 2014 etter begjæring fra USA, og løslatt mot en kausjon på 125 millioner euro ti dager senere.

Da utleveringsbegjæringen ble behandlet forrige gang, mente dommeren av den delvis var politisk motivert på bakgrunn av politiske hendelser i Ukraina.