Teknologi

Styrer rullestolen med bare et blikk

Det kan bli enklere for MS- og ryggmargspasienter å komme seg rundt, hvis denne rullestolen kommer på markedet. Den styres vd hjelp av øynene.

Hele saken » Se video

Teppe vet hva du føler på flyturen

British Airways har testet ut et nytt høyteknologisk teppe på utvalgte passasjerer på flyvninger mellom London og New York. Teppet er koblet til sensorer på hodet som måler lykkefølelser. Teppet er utstyrt med små lys som da viser i farger hvilket humør du er i. Blått er godt humør, mens rød er mer urolig. Se hva flyselskapet fant ut om folks humørsvinginger under en langdistanseflyving i videoen over.

Hele saken » Se video

Her hopper sjåførene ut av bilene i fart

Google og Volvo har dem allerede, og nå har også Hyundai kastet seg på selvstyrt-bølgen. I et reklamestunt setter de sitt nye førerstøttesystemet på prøve. Se video.

Hele saken » 4

Her bygges det som kan bli verdens største bølgekraftpark

På den svenske vestkysten.

Hele saken »

Her kan han bevege den lamme armen med tankene

Ian Burkhart kunne i forrige uke for første gang på fire år bevege armen igjen. Burkhart ble lam fra skuderen og ned etter en bilulykke i 2010, men med hjelp av en ny teknologi utviklet av universitetet i Ohio, kunne han for første gang forsøke å bevege hånda ved hjelp av tankekraft. Forsøket ble gjort onsdag 18. juni og Burkhart er den første i verden til å kunne bevege en lam kropsdel ved hjelp av denne teknologien.

Hele saken » Se video

Lamme Ian (23) beveget hånda ved tankekraft

Ble den første til å teste ut en ny teknologi, som overfører tankekraft til lamme kroppsdeler.

Hele saken »

Kule gadgets i sommerferien

Sugen på en ny og nyttig dings til ferien? Det er mye å velge i.

Hele saken »

Denne trøya kartlegger din fysiske form

Mosjonister og astronauter bruker samme teknologi.

Hele saken » 1