Bjørgen: – Ingen forsto alvoret

Marit Bjørgen krysser fingrene på Therese Johaugs vegne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Marit Bjørgen krysser fingrene på Therese Johaugs vegne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix) Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Marit Bjørgen var 100 meter bak i terrenget da Therese Johaug falt og pådro seg et brudd i hånden torsdag. Først senere forsto hun alvoret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjørgen skal bli mor for første gang og står over den kommende langrennssesongen. Likevel deltar hun fortsatt på mange av landslagets treninger fortsatt. Torsdag var hun med på fjellturen der det gikk galt for Johaug.

Dalsbygda-jenta falt og tok seg for med den ene hånden. Resultatet ble et brudd i en finger. Skaden synes å være lik den hun pådro seg tidligere i sommer. Da satt riktignok bruddet i motsatt hånd.

I et intervju med den svenske avisen Expressen vedgår Marit Bjørgen at hun ikke forsto hvor alvorlig skaden var før Johaug og resten av troppen var tilbake på hotellet i Livigno.

– Jeg var med på løpeturen, men oppfattet ikke hva som skjedde i og med at jeg var 100 meter bak, sier Bjørgen.

Les også: Kris­ti­an­sen om Johaug-brudd: – Man rister jo litt på hodet

– Det var ikke mange som forsto hvor alvorlig det var før etter treningen, tilføyer hun.

Langrennsdronningen krysser fingrene for at skaden ikke setter Johaug altfor langt tilbake.

– Nå vet jeg ikke hvor store konsekvenser dette får. Men Therese er i veldig bra form akkurat nå, så dersom det blir et kortere opphold, behøver det ikke bety noe, sier hun til Expressen.

Les også: Northug-avklaring drar ut