Hareide: – Vil være en ære å bli landslagssjef

Åge Hareide signaliserer at jobben som dansk landslagssjef er interessant. Foto: Andreas Hillergren (TT / NTB scanpix)
Åge Hareide signaliserer at jobben som dansk landslagssjef er interessant. Foto: Andreas Hillergren (TT / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Malmö-trener Åge Hareide vedkjenner at han vil vurdere det meget seriøst dersom han får tilbud om å bli Danmarks neste landslagssjef i fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det danske fotballforbundet skal bruke høsten på å finne Morten Olsens arvtaker. Mannen som har sittet som landslagssjef de siste 15 årene gir seg etter EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer.

Danske medier har for lengst startet spekulasjonene om hvem som overtar roret. I et intervju med storavisen Politiken går Åge Hareide langt i å signalisere at jobben fremstår meget interessant.

– Det ville vært en ære å bli trener for det danske landslaget, sier den norske Malmö-treneren.

Les også: Zlatan-duell for Hareides Malmö

Langt fremme

Hareide har gjort braksuksess etter at han gjorde comeback som trener i den sørsvenske klubben i 2014. Nylig førte han laget sitt til mesterligaens gruppespill for andre året på rad.

Samtidig kjenner Hareide også dansk fotball godt fra før. Fra 2000 til 2002 var han trener i Brøndby i tre sesonger og førte København-klubben til ett ligagull og to sølv. Nå snakker Hareide varmt om det danske landslagets fremtid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Danmark er langt fremme i landslagsfotballen i Europa, og talentmassen er imponerende, sier han.

– Det er et generasjonsskifte på gang. Mange dyktige og godt skolerte unge spillere kommer opp og vil prege landslaget i årene som kommer. Vi så det gode U21-laget under EM-sluttspillet, og Danmark har mange spillere å velge mellom for en trener, fortsetter han.

Les også: «Brut­ter'n» inspirert av Malmö

Spennende utfordring

Malmö-treneren avviser at han har vært i kontakt med Det danske fotballforbundet (DBU) den siste tiden. Samtidig er han godt oppdatert på det som rører seg i dansk fotball.

– Jeg har alltid fulgt og beundret den danske fotballkulturen og talentutviklingen. Danske spillere er svært dyktige med ballen. Og Danmark har et bra landslag, sier Hareide og skryter av jobben avtroppende sjef Morten Olsen har gjort.

– Den kommende danske landslagssjefen vil stå overfor en meget interessant utfordring, sier Hareide til Politiken.

Det danske fotballforbundets ledelse har signalisert at jobben med å finne Morten Olsens arvtaker helst skal være fullført innen årsskiftet.

Les også: Deila-smell sendte Hareide til himmels